Ελληνικό γεύμα στα Τίρανα

Ελληνικό γεύμα στα Τίρανα
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το αυγοτάραχο, το ελαιόλαδο, οι ελιές, οι οίνοι, τα τυριά, το γιαούρτι, τα παξιμάδια, η μαστίχα, ο κρόκος, το ούζο και πολλά άλλα ελληνικά προϊόντα ήταν αυτά που πρωταγωνίστησαν στο Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων, «GR-EAT». Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ γεμάτο εκδηλώσεις που διοργανώθηκε στα Τίρανα με πρωτοβουλία της Πρεσβείας, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας.

Σύμφωνα με το γραφείο ΟΕΥ στα Τίρανα, ο σκοπός των εκδηλώσεων ήταν να γνωρίσουν από κοντά, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επαγγελματίες του χώρου, τα ελληνικά προϊόντα. Η γνωριμία αυτή συνδυάστηκε με εκδηλώσεις γευσιγνωσίας , μουσικές μελωδίες και φυσικά με την τουριστική προβολή της χώρας μας.

-Διαφήμιση-

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε μεταξύ των άλλων και η Γιορτή Ελληνικής Κουζίνας και Υγιεινής Διατροφής «GR-EAT FEAST», η οποία περιελάμβανε γευσιγνωσία επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων διατροφής, σεμινάριο γαστρονομίας και εργαστήριο διατροφής και ευζωίας.

Επίσης, διοργανώθηκαν δυο βραδιές ελληνικής γαστρονομίας, με μενού παραδοσιακών ελληνικών εδεσμάτων, όπως τραχανάς, μαγειρίτσα, αρνί στα κάρβουνα, λαβράκι με λαχανικά κ.λπ., παρουσιασμένα με μοντέρνο τρόπο και σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών των δύο χωρών, με στόχο τη διεύρυνση των εμπορικών τους σχέσεων.

-Διαφήμιση-
Delegate