Ένεση 100 εκατ. ευρώ στους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Κίνας από Παγκόσμια Τράπεζα

Ένεση 100 εκατ. ευρώ στους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Κίνας από Παγκόσμια Τράπεζα
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη αγροτικών συνεταιρισμών της Κίνας και τη μείωση της φτώχειας στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί αποφάσισε να χορηγήσει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Το δάνειο, σύμφωνα με την τράπεζα, θα βοηθήσει τους τοπικούς συνεταιρισμούς να κάνουν μεγάλες αγορές και θα τους επιτρέψει να οικοδομήσουν συνεργασίες με αναγνωρισμένες επιχειρήσεις, δίνοντας στους ιδιοκτήτες μικρών κλήρων πρόσβαση σε σύγχρονες αγορές.

-Διαφήμιση-

Οι συνεταιρισμοί προσφέρουν στους αγρότες τεχνική εκπαίδευση, διαχειρίζονται τις συνολικές αγορές σπόρων και λιπασμάτων και βοηθούν να πωλούν τα προϊόντα τους, αλλά πολλοί δεν έχουν όραμα για τη διαχείριση και κεφάλαια, δήλωσε ο Γιαν Γκουανγκμίνγκ, υψηλόβαθμος εμπειρογνώμονας της Παγκόσμιας Τράπεζας και ένας από τους επικεφαλής υπεύθυνους για το πρόγραμμα.

Η κινεζική κυβέρνηση διέθεσε, επίσης, 50 εκατ. δολάρια για το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 11 φτωχές περιοχές του Σαανσί από το 2017 έως το 2022 και θα αφορά περίπου 48.600 φτωχούς αγρότες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-Διαφήμιση-
Delegate