Επέκταση των εξαγωγών από τον ΑΣ Ελαιοχωρίου Καβάλας «Ποιότητα Σύμβολο»

Τα 45 μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρούτων Λαχανικών Σταφυλιών «Ποιότητα Σύμβολο» στο Ελαιοχώρι Καβάλας καλλιεργούν Ιτάλια, Κρίμσον, Τόμσον και σουλτανίνα.

Το επιτραπέζιο σταφύλι… σπάει τα νεύρα των καλλιεργητών
-Διαφήμιση-
Delegate

Παράλληλα σχεδιάζουν, όπως μεταφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νίκος Μαυρίδης, να δοκιμάσουν νέες ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών που δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα. «Πρόκειται για ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ινδία, την Βραζιλία, την Αίγυπτο αλλά και την Ισπανία που είναι άμεσα ανταγωνιστική χώρα με την Ελλάδα. Προσπαθούμε μέσα από την απόκτηση δικαιωμάτων να πάρουμε αυτές τις νέες ποικιλίες και να μπούμε στην αγορά μ’ αυτές».

Ο Συνεταιρισμός εξάγει σε Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία και Αγγλία, πέρυσι προστέθηκαν η Ιταλία, η Αυστρία και η Πολωνία και φέτος επιχειρούν άνοιγμα στην Σουηδία.  «Η Σκανδιναβία γενικά είναι μια καλή αγορά και προσπαθούμε να μπούμε μέσω προγραμμάτων προώθησης προϊόντων τα οποία δεν υλοποιήθηκαν μέχρι στιγμής. Μέσα από το πρόγραμμα θα επιχειρήσουμε προώθηση και στην Μέση Ανατολή», λέει ο κ. Μαυρίδης εξηγώντας ότι διαθέτουν τα κατάλληλα προϊόντα για να μπουν στις συγκεκριμένες αγορές και είναι σε θέση να καλύψουν την ζήτηση.

Κάθε χρόνο αυξάνουν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις καθώς και το tonnage. Φέτος οι εκτάσεις θ’ αυξηθούν κατά 15-20% και για το tonnage οι προοπτικές είναι καλές λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που εκτιμάται ότι θα φέρουν αύξηση έως και 20%.