Έπιασαν δουλειά στο νωπό πορτοκάλι οι Αργολικοί Κήποι

Έπιασαν δουλειά στο νωπό πορτοκάλι οι Αργολικοί Κήποι
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Παρουσία και στην αγορά του επώνυμου νωπού πορτοκαλιού αποκτά, μετά τη χυμοποίηση, η εταιρεία «Λακωνικοί Κήποι ΑΕ», μέσω της θυγατρικής «Αργολικοί Κήποι ΑΕ» που λειτουργεί στην Αργολίδα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η έδρα της νέας επιχείρησης βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του παλαιού συσκευαστηρίου Τόμπρα, οι οποίες, όπως λέει στην «ΥΧ» ο εμπορικός διευθυντής, Χάρης Πράσινος, μισθώθηκαν για μια δεκαετία. Το ύψος της αρχικής επένδυσης αγγίζει τα 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Πράσινο, η πλήρης καθετοποίηση δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να προσφέρει καλύτερες απολαβές στους καλλιεργητές. «Σε αντίθεση με τους εμπόρους, οι οποίοι κάνουν επιλογή και κόβουν λεπτά για τις χαμηλότερες ποιότητες, εμείς απορροφούμε το σύνολο της συγκομιδής σε ξεχωριστές τιμές. Τα β’ διαλογής πορτοκάλια πηγαίνουν για χυμοποίηση και τα α’ διαλογής για συσκευασία. Έτσι, ο παραγωγός βγαίνει ωφελημένος, καθώς λαμβάνει στη “σούμα” περί τα 3-4 λεπτά παραπάνω ανά κιλό, ενώ εμείς μπορούμε να διαθέτουμε την καλύτερη ποιότητα στους πελάτες μας», εξηγεί.

-Διαφήμιση-
Delegate

Η Αργολικοί Κήποι ΑΕ στοχεύει να διαχειρίζεται 150-200 τόνους φρούτων ημερησίως, ενώ ως οδηγό έχει το εταιρικό μοντέλο της μητρικής εταιρείας, στην οποία μετέχουν με ένα ποσοστό 5% και καλλιεργητές, λαμβάνοντας και ένα μπόνους 1-2 λεπτών στην τιμή. Φέτος, τα πορτοκάλια που κατευθύνθηκαν για συσκευασία αγοράστηκαν με 12 λεπτά το κιλό (14 λεπτά για τους παραγωγούς-μετόχους), ενώ τα χυμοποιήσιμα με 6 λεπτά το κιλό (7 λεπτά για τους μετόχους).