Επίσκεψη Πετράκου σε Οινοποιείο και Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Τυρνάβου

Επίσκεψη Πετράκου σε Οινοποιείο και Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Τυρνάβου
-Διαφήμιση-
Delegate

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο κ. Θωμά Κακάλη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Αγραφιώτη και κ. Γιώργο Πολύζο, τον Διευθυντή κ. Ευάγγελο Σίκαλο και την οινολόγο κ. Αναστασία Παναγιώτου του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 20/11 ο υπεύθυνος του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας, Θανάσης Πετράκος, συνοδευόμενος από τα μέλη της γραμματείας της Ν.Ε. Λάρισας Χρήστο Κατσιαφλιάκα, Αντρέα Αντωνόπουλο, Κατερίνα Τολίκα και τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Τυρνάβου Αλέκο Χατζηκρανιώτη.

Η Διοίκηση ενημέρωσε τον Θ. Πετράκο για την ανοδική πορεία του συνεταιρισμού, την ποιότητα των προϊόντων του και την στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα έθεσε το ζήτημα της Γεωγραφικής Ένδειξης στο τσίπουρο Τυρνάβου, το οποίο έχει κατοχυρώσει τη γεωγραφική επωνυμία σαν προϊόν, χωρίς όμως να κατοχυρώνεται η προέλευση των πρώτων υλών καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από το Γενικό Χημείο του Κράτους και την εμπλοκή του Υπουργείου Οικονομικών σε ένα ζήτημα που αφορά καθαρά το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα στελέχη του συνεταιρισμού αναφέρθηκαν στις συνέπειες του παρεμπορίου, της λαθραίας διακίνησης του κρασιού και του τσίπουρου και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκύπτει.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Τυρνάβου (Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π.) και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Χαλούλη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Μπετικούγια και κ. Στέφανο Καλπακίδη και τον Διευθυντή κ. Αστέριο Χατζή. Ο Θ. Πετράκος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τους χώρους του Συνεταιρισμού και να συζητήσει με τους εργαζόμενους του συσκευαστηρίου. Τα στελέχη του Συνεταιρισμού ενημέρωσαν το κλιμάκιο για την επιτυχημένη πορεία του Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π., για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνεταιριστές καθώς και για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.