Επιτυχημένες οι δράσεις του ΚΕΑΝ στο πλαίσιο του EU Green Week

Επιτυχημένες οι δράσις του ΚΕΑΝ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μία εβδομάδα γεμάτη από περιβαλλοντικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικά προγράμματα, ομιλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα.

Στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο θεσμό “EU Green Week 2016” και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, το KEAN και ο Δήμος Ευρώτα μέσα από την διεξαγωγή της εκδήλωσης “Eco – Days: Greening Greece” από τις 30 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου παρουσίασαν μια σειρά από Καλές Πρακτικές σε Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό Επίπεδο.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλάμβανε την ενημέρωση μαθητών και δασκάλων αναφορικά με τα περιβαλλοντικά φαινόμενα καθώς και τους τρόπους προστασίας και ανάδειξης των περιβαλλοντικών – φυσικών πόρων.

Όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, όπως  «Εργαστήρι Παρασκευής Ανακυκλωμένου Χαρτιού», «Καθαρισμός Παραλίας»,«Ξενάγηση στην Βιοκλιματική Πλατεία των Πηγών», «Δενδροφύτευση» καθώς και να λάβουν μέρος στο 1ο επιδαπέδιο παιχνίδι για το Περιβάλλον, το “Planetbook” που έχει δημιουργηθεί από το ΚΕΑΝ.

Συνολικά στις παραπάνω δράσεις συμμετείχαν πάνω από 250 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία των περιοχών Σκάλα, Δαφνί, Νιάτα, Βλαχιώτη και Κροκεές.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο με τίτλο «Εθελοντισμός και Περιβάλλον – Δομές Ανάπτυξης και Προστασίας» στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Καθ’ όλη την διάρκεια του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από αναγνωρισμένους Οργανισμούς παρουσίασαν παραδείγματα καλών πρακτικών για το περιβάλλον, συζήτησαν σε βάθος τους τρόπους σύνδεσης των τομέων Περιβάλλον – Κοινωνία – Οικονομία και πρότειναν λειτουργικές συνέργειες για το μέλλον.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν οι Αδαμαντία Τζανετέα, αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, Ηλίας Ανδρικόπουλος, δήμαρχος Ξυλόκαστρου, Δημήτριος Καφαντάρης , δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας, Γεώργιος Τσώνης, δήμαρχος Μεσσήνης, Ιωάννης Τζούβελης, αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Παναγιώτης Τσίγγανος, αντιδήμαρχος Τριφυλλίας, Ιωάννης Γεώργιζας, ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κου Καφαντάρη, Χάρης Κυριακίδης, γενικός γραμματέας δήμοου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Άγγελος Καπετανίδης, εκπρόσωπος του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Νικόλας Ραΐσης, οικονομολόγος, Λάμπρος Μπούκλης, σύμβουλος σε ζητήματα εφαρμοσμένης έρευνας για την Κυκλική Οικονομία, Φανή Αναστασίου, υπάλληλος του δήμου Χερσονήσου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Γεωργία Παναγοπούλου, πρόεδρος ΚΕΑΔΗΜ, Γεώργιος Λιγνός, στέλεχος ΜΚΟ «Εστία – Άγιος Νικόλαος», Σπύρος Φρεμεντίτης, πρόεδρος της Equal Society, Ματίνα Κανάκη, γραμματέας του Δ. Σ. του ΚΕΑΝ, και Γιάννης Σάρρος, παρουσιαστής «STAR Κεντρικής Ελλάδος» και συντάκτης της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα».

-Διαφήμιση-
Delegate