Έρευνες για παραβάσεις βοοτρόφων σε θέματα αποζημιώσεων

Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων 2016
-Διαφήμιση-
Delegate

Στοιχεία για πιθανές παραβάσεις όσον αφορά στο υγειονομικό καθεστώς κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων,προκύπτουν από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το σχετικό πόρισμα, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στον Εισαγγελέα, παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος έδωσε εντολή να ανασταλούν οι προγραμματισμένες πληρωμές αποζημιώσεων για τη φυματίωση των βοοειδών στους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων. Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να προχωρήσουν εντατικά και να διευρύνουν τους ελέγχους, για την σε βάθος διερεύνηση των ελεγχόμενων υποθέσεων.

Για το θέμα το ypaithros.gr επικοινώνησε και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος δήλωσε στο ypaithros.gr: ««Εμείς ελέγχουμε και ερευνούμε κάθε καταγγελία. Θέλουμε να επικρατήσει το δίκιο και να μην πραγματοποιούνται στρεβλώσεις. Πρέπει να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις αυτοί που τις δικαιούνται».

Από την πλευρά του ο κ. Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ μας δήλωσε : «Οι έλεγχοι θα έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 1 μήνα. Επειδή είναι σε εξέλιξη δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω».