Εργαστήρια επεξεργασίας, συντήρησης και κονσερβοποίησης τροφίμων από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Εργαστήρια επεξεργασίας, συντήρησης και κονσερβοποίησης τροφίμων από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Ξεκίνησαν με μεγάλη συμμετοχή τα εργαστήρια επεξεργασίας, συντήρησης και κονσερβοποίησης τροφίμων, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016, στην Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Στην πρώτη συνάντηση ο εθελοντής Γεράσιμος Ζαμπούνης, πρώην ελεγκτής Γεωργικών Βιομηχανιών Δ/νσης Γεωργίας Λάρισας, παρουσίασε το πώς μπορούμε να επεξεργαστούμε και να διατηρήσουμε διάφορους τύπους ελιάς στο σπίτι μας.

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, ενημερώθηκαν βιωματικά αλλά μετέφεραν και δικές τους εμπειρίες για το πώς θα διατηρήσουν ελιές τσακιστές, ξηράλατες ή ζαρωμένες ελληνικού τύπου, ξιδάτες μαύρες, πράσινες αχάρακτες, μαύρες Καλαμών χαρακωτές και Καλαμών λαδάτες.

Οι ελιές που ετοιμάστηκαν στα εργαστήρια θα διατεθούν σε οικογένειες που στηρίζουν με το Δωρητήριο Τροφίμων οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας.

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια- εργαστήρια για τα προϊόντα της ελληνικής γης.

Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια αυτά εντάσσονται στην δράση « Οι Πέμπτες αλλιώς» στην Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.