«Ευ δια…τροφήν» Ενημερωτικές ομιλίες για τη σωστή διατροφή στη Θεσσαλονίκη

«Ευ δια…τροφήν» Ενημερωτικές ομιλίες για τη σωστή διατροφή στη Θεσσαλονίκη

Νέο κύκλο ενημερωτικών ομιλιών σε Κ.Α.Π.Η. και παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης σχετικές με τη διατροφή υλοποιεί το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών ομιλιών σε κοινωνικές δομές (παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία κ.ά.) του έργου «Δημιουργία και ευρεία διάχυση γενικών και ειδικών εθνικών διατροφικών οδηγών Ευ δια…τροφήν» του Υπουργείου Υγείας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα Μαΐου-Ιουνίου 2018 περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες για διατροφικές συστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε κοινωνικές δομές του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου ως εξής:

  • Α΄Κ.Α.Π.Η. Κορδελιού (16/5/2018, 10.00 π.μ.)
  • Δ΄Κ.Α.Π.Η. Ευόσμου(24/5/2018, 11.30 π.μ.)
  • Ζ’ Παιδικός Σταθμός Ευόσμου (29/5/2018, 11.30 π.μ.)
  • Ε΄Παιδικός Σταθμός Ευόσμου (5/6/2018, 11.30 π.μ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, η διατροφή αποτελεί αναμφισβήτητα έκφραση του πολιτισμού κάθε λαού, ενώ επηρεάζει και επηρεάζεται από το γεωφυσικό περιβάλλον, την παράδοση και τη θρησκεία του. Η Ελλάδα με το κλίμα της, την ιδιαίτερη γεωφυσική διαμόρφωση, την ενδημική πανίδα και χλωρίδα και τη μακραίωνη ιστορία της, διαμόρφωσε διατροφικό πολιτισμό, ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικά ευεργετικός για την υγεία του πληθυσμού και όλων όσοι τον υιοθετούν.

Το πρόγραμμα «Δημιουργία και ευρεία διάχυση γενικών και ειδικών εθνικών διατροφικών οδηγών Ευ δια…τροφήν» (http://www.diatrofikoiodigoi.gr/), που εκπονείται από το Υπουργείο Υγείας μέσω φορέων δημόσιας υγείας έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην προαγωγή της υγείας του ελληνικού πληθυσμού μέσω των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών, αξιοποιώντας τη διατροφική μας παράδοση και, με γνώμονα την επιστημονική γνώση, να συμβάλει στη μείωση της συχνότητας χρόνιων νοσημάτων, όπως οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης και σειρά άλλων νοσημάτων, τα οποία άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με τη διατροφή.