Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Λάρισα: Ημερίδα για καινοτόμα εργαλεία, λίπανση και άρδευση καλλιεργειών

7 Ιουλίου 2016

Ημερίδα για καινοτόμα εργαλεία, λίπανση και άρδευση καλλιεργειών

Eνημερωτική ημερίδα με θέμα «Καινοτόμα εργαλεία για τη λίπανση & άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών» διοργανώνει το Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας (Τμήμα Εδαφοϋδατικών Πόρων) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 FATIMA (FArming Tools for external nutrient Inputs and water MAnagement). Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Θεοφράστου 1, Συν/σμός Αβέρωφ, στη Λάρισα.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους φορείς για τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα του προγράμματος FATIMA, αλλά και να αναδείξει τη χρησιμότητα τους στην βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής σε αροτραίες ετήσιες καλλιέργειες για την εξοικονόμηση πόρων-εισροών και την αύξηση της αγροτικής παραγωγής.

Μεταξύ των ομιλητών και των εισηγητών θα είναι ο Δρ. Χρίστος Τσαντήλας, (Τακτικός Ερευνητής – Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας), ο Δρ. Νικόλαος Δέρκας (Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Δρ. Σταμάτης Σταματιάδης (Εργαστήριο Εδαφικής Οικολογίας και Βιοτεχνολογίας του Μουσείου NextΓουλανδρή Φυσικής Ιστορίας), ο Δρ. Νικόλαος Δαλέζιος (Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών), ο Δρ. Σπύρος Φουντάς (Επίκουρος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών), ο Δρ. Νίκος Σπυρόπουλος (Διευθύνων σύμβουλος SIGMA GEOTECHNOLOGY, Μόναχο), ο Δρ. Μανώλης Ψωμιάδης (Ε.ΔΙ.Π Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Δρ. Ευάγγελος Κοσμίδης (Διευθύνων Σύμβουλος DRAXIS Τεχνολογίες Περιβάλλοντος), η Δρ. Αγγελική Στεφοπούλου και o Δρ. Ελευθέριος Ευαγγέλου (συνεργάτες στο πρόγραμμα).

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην ημερίδα αφορούν στην διερεύνηση των αναγκών των γεωργών σχετικά με τη λίπανση και την άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών και την εφαρμογή τεχνικών γεωργίας ακριβείας.

Tο πρόγραμμα και η φόρμα δήλωσης συμμετοχής της ημερίδας είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους:

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής 

Πρόγραμμα Ημερίδας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Ιουλίου 2016
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας
Θεόφραστου 1
Λάρισα, 413 35 Ελλάδα
Τηλέφωνο:
2410671300