Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων

8 Δεκεμβρίου 2015 - 2 Ιανουαρίου 2016

Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου ΑθηναίωνΤο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας φέτος τα Χριστούγεννα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων όπου οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές γίνονται υπόθεση της πόλης και επεκτείνονται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Γιορτές ελπίδας και προσδοκίας, γιορτές που ενώνουν! Εθνότητες, ηλικίες, θρησκείες, φύλα, κατοίκους, δημότες αλλά και επισκέπτες.

Παρουσιάζοντας τις αρχές και τους άξονες του εορταστικού προγράμματος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η «η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη φέτος φωταγωγήθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, όπως οι περισσότερες πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης».

«Η Αθήνα γιορτάζει και ο παλμός και η χαρά της γιορτής μεταδίδεται σε πλατείες, ανοικτούς και κλειστούς χώρους, πολιτιστικούς φορείς, θέατρα και δρόμους. Για τα παιδιά, για τους κατοίκους και επισκέπτες της φιλόξενης και ασφαλούς πρωτεύουσας μας. Ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνότητας. Η γιορτή ενώνει χωρίς αποκλεισμούς. Η πόλη έχει επίγνωση των δυσκολιών και ξέρει να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο, την επόμενη μέρα. Στα δύσκολα άλλωστε αποζητούμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Την συνάφεια με τις συλλογικότητες. Με αυτό που ονομάσθηκε σε αυτήν εδώ την πόλη, στα χρόνια της κλασικής αρχαιότητας δήμος και παραμένει η ψυχή της Αθήνας. Η Αθήνα σας καλεί να γιορτάσουμε μαζί» τόνισε ο κ. Καμίνης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι περισσότερες από 240, απλωμένες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Και φέτος η αλλαγή του έτους θα γίνει στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη. Στην αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτους, στην εξέδρα του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου θα ανέβουν οι Sugahspank! & Swing Shoes, οι Athens Swing Cats και οι Athens Leading Hope, που θα παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς. Θα δώσουν τη σκυτάλη στον Πάνο Μουζουράκη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, λίγα λεπτά πριν μας εγκαταλείψει το 2015, θα συναντήσει τον Φίλιππο Πλιάτσικα και θα υποδεχτούν το νέο έτος, με το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων. Την εορταστική βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, που έχει την ευθύνη του εορταστικού προγράμματος, σημείωσε: «Στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ετοιμάσαμε ένα πολυδιάστατο εορταστικό πρόγραμμα με καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που αγγίζουν κάθε γειτονιά της Αθήνας. Ένα εορταστικό πρόγραμμα που θέτει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο. Γιατί κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται αποκλεισμένος ή απομονωμένος τις άγιες αυτές ημέρες. Η σκέψη και οι πράξεις μας θα πρέπει να μεριμνούν για εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη όσο κανένας άλλος την έμπρακτη στήριξη μας. Επιλέγουμε τον Πολιτισμό και την Τέχνη ως όχημα για να στείλουμε όλοι ένα μήνυμα χαράς, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τις καλύτερες ημέρες που θα έλθουν. Η Αθήνα μπορεί να καταστεί κιβωτός ελπίδας και θετικής ενέργειας. Και θα το αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις που ετοιμάσαμε και στις οποίες καλούμε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να συμμετάσχουν».

Το «παρών» στη συνέντευξη τύπου έδωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος θα είναι ο παρουσιαστής της βραδιάς της παραμονής: Ο κ. Καπουτζίδης τόνισε ότι «αποτελεί πολύ μεγάλη χαρά και τιμή αυτή η πρόσκληση. Την αλλαγή του χρόνου επρόκειτο να την περάσω στην πατρίδα μου, στις Σέρρες, αλλά θα περάσω στο σπίτι μου εδώ στην Αθήνα. Πρέπει πάντα να ελπίζουμε για το καλύτερο και να υπάρχει αγάπη, ομόνοια, αδελφοσύνη και αλληλεγγύη . Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις του καλού, αλλιώς δε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Ο δήμαρχος έχει δείξει ότι νοιάζεται για το καλό του πολίτη. Χαίρομαι που είστε εσείς σ’ αυτήν την θέση και καλέσατε και εμένα».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 5284800 και www.cityofathens.gr – www.opanda.gr

Λεπτομέρειες

Αρχή:
8 Δεκεμβρίου 2015
Τέλος:
2 Ιανουαρίου 2016
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Unnamed Διοργανωτής
Ιστοσελίδα:
www.cityofathens.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Αθήνα
ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Αθήνα, Κεντρικός Τομέας Αθηνών Ελλάδα
Ιστοσελίδα:
www.cityofathens.gr