Γαλακτοκομικά και καβουρμάς από την Θυρέα Έβρου

Στόχος της μονάδας, που βρίσκεται στο χωριό Θυρέα Έβρου, είναι η άριστη ποιότητα, την οποία διασφαλίζουν με το γάλα και το κρέας που είναι ντόπιας παραγωγής

Έβρος: Γαλακτοκομικά και καβουρμάς από την Ωμέγα Φάρμα
-Διαφήμιση-
Delegate

Η εταιρεία Κωνσταντίνος Μαλακίδης, με διακριτικό τίτλο Ωμέγα Φάρμα στο χωριό Θυρέα στο Διδυμότειχο Έβρου, παρασκευάζει τυροκομικά προϊόντα, παραδοσιακά λουκάνικα και καβουρμά, με πρώτη ύλη από την περιοχή.

«Τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα είναι αποκλειστικά και μόνο από γάλα ντόπιας παραγωγής. Ο θείος μου έχει μονάδα με αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, εμείς εκτρέφουμε κάποια γουρούνια, ενώ προμηθευόμαστε πρόβειο και κατσικίσιο γάλα και από άλλους παραγωγούς». Ο ίδιος έχει αναλάβει το τυροκομείο, όπου φτιάχνουν νόστιμο γιαούρτι, βούτυρο, κασέρι και λευκό τυρί που περιέχει πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Η γεύση του καβουρμά θυμίζει τον χειροποίητο που έτρωγαν στο παρελθόν αυτοί που είχαν ζώα και γνώριζαν την τέχνη της παρασκευής του. Το μυστικό βρίσκεται στην ποιότητα του κρέατος και στη διαδικασία. «Είναι καθαρό μοσχαρίσιο κρέας και κάποιες φορές κάνουμε ανάμεικτο μοσχάρι με χοιρινό. Βράζουμε ξεχωριστά το κρέας από το λίπος και, στη συνέχεια, τ’ αναμειγνύουμε στις ποσότητες που θέλουμε για να πετυχαίνουμε τη σωστή αναλογία».

Ο Κωνσταντίνος Μαλακίδης ανέλαβε τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα ηνία της επιχείρησης. Η συνταγή για τον καβουρμά και τα λουκάνικα προέρχεται από τον πατέρα του. Η παραγωγή τους καλύπτει την τοπική αγορά του Έβρου από το Σουφλί μέχρι το Ορμένιο, ενώ έχουν πελάτες στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και σε χωριά της Ροδόπης. Η εξαιρετική ποιότητα δημιούργησε σταθερούς πελάτες, που εκτιμούν τη διακριτική ντόπια γεύση.

-Διαφήμιση-

Τα προϊόντα πέτυχαν τη δοκιμασία στην αγορά, αλλά οι ιδιοκτήτες παραμένουν συγκρατημένοι ως προς την αύξηση της παραγωγής. Επιπλέον, για να μπουν σε μεγάλες αλυσίδες χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, ενώ το ποσοστό κέρδους θα είναι συχνά ελάχιστο, σε σημείο η συνεργασία να μην είναι κερδοφόρα. «Οι δυνατότητες του τυροκομείου είναι για διπλάσια και τριπλάσια παραγωγή, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι. Από τη μία, είναι η οικονομική αδυναμία του καταναλωτή, από την άλλη δεν υπάρχουν αρκετές μονάδες για ν’ αγοράσουμε γάλα».

Ο κ. Μαλακίδης επιλέγει να διατηρεί λογικές τιμές, μειώνοντας το κέρδος του, προκειμένου να κρατήσει τις σχέσεις συνεργασίας με επαγγελματίες της Θράκης. «Υπάρχει ανταγωνισμός στην τιμή και όχι στην ποιότητα», τονίζει.