Το κάστανο Αρκαδίας έχει μέλλον και αγορές που μπορεί να κερδίσει ακόμα περισσότερο έδαφος. Οι εξαγωγές του άρχισαν πριν από έξι χρόνια στην Ιταλία, όταν εκεί παρουσιάστηκε μία ασθένεια και μειώθηκε η παραγωγή, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να αναζητήσουν σε άλλες αγορές την κάλυψη της ζήτησης. Όπως μας εξηγεί ένας από τους εξαγωγείς κάστανου στην περιοχή, ο Γιάννης Αντωνίου, « ο κύριος όγκος των εξαγωγών, που αποτελούν το 80% της παραγωγής, γίνεται στην Ιταλία και κατά δεύτερο λόγο στη Γερμανία, όπου αρχίζει και καταγράφεται κατανάλωση. Δεύτερης ποιότητας κάστανα κατευθύνονται σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα και σε φθηνότερη τιμή».
Η τιμή παραγωγού κυμάνθηκε από 1,60 έως 2,30 ευρώ το κιλό και βασικό ρόλο στην τιμή παίζει η ποιότητα, αφού τα ξεχωρίζουν σε ψιλά η χοντρά. Κλείνοντας, ο Γιάννης Αντωνίου μάς επεσήμανε ότι «εάν είχαμε καλή μεταποίηση στο κάστανο, τότε θα μπορούσε να πωλείται πολύ ακριβότερα. Το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η σταδιακή αλλαγή των δένδρων, αφού μια καστανιά αποδίδει μετά από μία δεκαετία».