Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Κοζάνη

Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Κοζάνη
-Διαφήμιση-
Delegate

Για τρεις ημέρες, από την Παρασκευή 11/11 έως και την Κυριακή 13/11, στην Κοζάνη «Κερνάμε Ελλάδα». Πρόκειται για τριήμερο φεστιβάλ εκλεκτών γεύσεων, το οποίο διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοίλα Κοζάνης, και περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων αλλά και πολλές θεματικές ενότητες και εργαστήρια γεύσεων.

Πρωταγωνιστής στο Φεστιβάλ θα είναι ο Κρόκος Κοζάνης. Ένα προϊόν που συμβάλλει στην ανάδειξη και την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Οι chef του φεστιβάλ θα παρουσιάσουν πολλές συνταγές με κρόκο, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ροφήματα και τοπικό τσίπουρο αρωματισμένα με Κρόκο Κοζάνης.

Πόλη της Παραδοσιακής Πίτας

-Διαφήμιση-
Delegate

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν παραδοσιακές πίτες από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Πόλη των ζυμαρικών

Ζυμαρικά της Δυτικής Μακεδονίας μαγειρεμένα με φημισμένα προϊόντα της μακεδονικής γης. Κρόκος, αλλαντικά, τυριά, κρέατα, μανιτάρια, κάστανα και ψάρια του γλυκού νερού.

Τα Άγρια Μανιτάρια της Δυτικής Μακεδονίας

Στο Εργαστήριο Ελληνικής Κουζίνας οι επισκέπτες θα μάθουν για τα άγρια μανιτάρια που ευδοκιμούν στη Δυτική Μακεδονία και θα δοκιμάσουν τις μοναδικές γεύσεις τους.

Πόλη του Φασολιού

Την τιμητική τους θα έχουν και οι πλέον φημισμένες ποικιλίες φασολιού στην Ελλάδα: ψηλόσπερμα, γίγαντες και ελέφαντες.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.