Φλέρταραν με το δίευρο στο άνοιγμα της σεζόν τα πρώτα βερίκοκα

Μειωμένη κατά 30% η παραγωγή σε Αργολίδα - Κόρινθο

Φλερτάρουν με το δίευρο στο άνοιγμα της σεζόν τα πρώτα βερίκοκα
-Διαφήμιση-
Delegate

Με θετικά μηνύματα από το μέτωπο των τιμών και τις πρώτες εκτιμήσεις εξαγωγέων και καλλιεργητών να μιλούν για σημαντικά μειωμένη παραγωγή λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών άνοιξε φέτος η εμπορική σεζόν στο βερίκοκο.

Στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες η συλλογή των πρώιμων επιτραπέζιων ποικιλιών, με την Aurora να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, την Tomcot να ακολουθεί τις ερχόμενες εβδομάδες και τα Μπεμπέκου να παίρνουν τη σκυτάλη κοντά στα μέσα Ιουνίου.

Ο βαρύς χειμώνας που προηγήθηκε της ανθοφορίας, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που ακολούθησαν, αλλά και το χαλάζι που έπεσε σε ορισμένες περιοχές εμπόδισαν τον καρπό να δέσει, χαμηλώνοντας τον πήχη της φετινής συγκομιδής. «Προτού ανθίσουν τα δέντρα είχαμε παγετό και ο βαρύς χειμώνας δημιούργησε προβλήματα στη γονιμοποίηση. Στη συνέχεια, και κατά την περίοδο της ανθοφορίας, είχαμε έντονες βροχές, ενώ τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τα δέντρα να χτυπιούνται από δυνατό αέρα», εξηγεί στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Κιάτου-Τραγάνας, Χρήστος Γεώργας.

-Διαφήμιση-

Γιάννης Τσατσάκης

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί