Γιώργος Παπαβασίλης: Πιέζεται όλο και περισσότερο το αγροτικό εισόδημα

Φανερά προβληματισμένος για την πορεία της αγροτικής παραγωγής ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων - Οµάδα Παραγωγών

Δεν έχει αρκετή κατανάλωση η αγορά με διάρκεια στα κηπευτικά. Την ίδια στιγμή η τιμή παραγωγού συστηματικά πιέζεται. Είναι διαχρονικά προβλήματα που, δυστυχώς, δεν τα αγγίζει κανένας. Μέχρι σήμερα που μιλάμε, δεν έχει μπει μια τάξη στο σύστημα, δηλαδή, πόσο πήρε ο έμπορος από τον παραγωγό και πόσο πούλησε.

Όλοι το ρίχνουν στην ελεύθερη αγορά: προσφορά και ζήτηση. Σύμφωνοι, αλλά όταν στον παραγωγό γίνεται ταχτοποίηση τιμολογίων, στα φυτοφάρμακα και σε μια σειρά άλλα πράγματα, εκεί γίνεται το ίδιο; Ή τελικά δεν υπάρχει ρεαλιστικό ποσοστό κέρδους από τον έμπορο στον παραγωγό; Είναι γνωστό ότι τα ποσοστά έχουν καταργηθεί. Ο καθένας κάνει ό, τι θέλει και πιέζει ανάλογα με τη δύναμη που έχει. Το αποτέλεσμα είναι να πιέζονται οι παραγωγοί. Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι το εισόδημα του παραγωγού θα συνεχίσει να πιέζεται προς τα κάτω.

Με τις καινούργιες εισφορές, με τις αυξήσεις στις εισφορές στον ΟΓΑ και στον ΕΛΓΑ, τα πράγματα θα επιδεινωθούν. Με τέτοια έξοδα, υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για την εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής.