Green Cola: Το «διαμάντι» της Ορεστιάδας στις αγορές του κόσμου

Σαουδάραβες και Βαλκάνιοι ψηφίζουν Cola με στέβια

Το πράσινο αναψυκτικό που ξεκίνησε από την ακριτική Ορεστιάδα του Έβρου κερδίζει τις προτιμήσεις των καταναλωτών της Ελλάδας και του κόσμου χάρη στην εξαιρετική του γεύση και την υψηλή του ποιότητα, με επιπλέον πλεονέκτημα τη χρήση στέβιας ως γλυκαντικής ουσίας.

Η Green Cola Company παράγει στην Ορεστιάδα 40.000 κιβώτια καθημερινά, που περιλαμβάνουν 700.000 κομμάτια από τις συσκευασίες: κουτάκι των 330 ml, μπουκάλι 500 ml και 1,5 l και γυάλινο μπουκάλι 250 ml. Επίσης, η εταιρεία εγκατέστησε κάποιες γραμμές παραγωγής στην Πελοπόννησο σε συνεργαζόμενο εργοστάσιο, που λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Green Cola. Δυναμική είναι η παρουσία της και στις αγορές του εξωτερικού, σύμφωνα με τον export manager της εταιρείας, Αντώνη Τερζή.

Κυκλοφορεί σε Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Κύπρο, Βέλγιο, Ουγγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Εσθονία, Κύπρο, Σαουδική Αραβία, Αυστραλία και Ισραήλ. «Υπάρχει θερμό ενδιαφέρον και από πολλές άλλες χώρες του κόσμου, επομένως ο αριθμός τους θα αυξηθεί. Τα προϊόντα της Green Cola βρίσκονται στις αγορές των προαναφερόμενων χωρών είτε μετά από εξαγωγή είτε με το μοντέλο του franchising. Το ποσοστό των εξαγωγών, επί των παραγόμενων προϊόντων, κινείται στο 10%-15%».

«Δεν έτυχε πέτυχε» θα λέγαμε για τη συνταγή της Green Cola, που παίρνει θετικό πρόσημο από τους λάτρεις των αναψυκτικών με το επιπλέον πλεονέκτημα ότι η γλύκα της προέρχεται από τη στέβια. «Η απουσία ζάχαρης και ασπαρτάμης δεν αποτελούν το μοναδικό πλεονέκτημα του προϊόντος. Είναι σημαντικό ότι περιέχει φυσική καφεΐνη, που προέρχεται από πράσινους κόκκους καφέ. Πρόκειται για ένα προϊόν που είναι πολύ κοντά στο να χαρακτηριστεί φυσικό», σχολιάζει ο κ. Τερζής.

Μαρία Αμπατζή