Η ανάπτυξη ομαλοποιεί την αγορά της Ρουμανίας

Μείωση του αριθμού των αφερέγγυων εταιρειών

Η ανάπτυξη ομαλοποιεί την αγορά της Ρουμανίας
Αυξημένες είναι και οι άμεσες ξένες επενδύσεις, οι οποίες έφτασαν τα 2,34 δισ. ευρώ το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους
-Διαφήμιση-
Delegate

Η Ρουμανία αναμένεται φέτος να έχει τον υψηλότερο αριθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη και  ακολουθεί η Ιρλανδία με 4,9%. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυξημένες στη συγκεκριμένη χώρα είναι και οι άμεσες ξένες επενδύσεις, οι οποίες έφτασαν τα 2,34 δισ. ευρώ το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 18,6%. Η ανάπτυξη της ρουμανικής οικονομίας είχε ως συνέπεια και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενώ ενδεικτικό του γεγονότος αυτού αποτελεί και η μείωση του αριθμού  των αφερέγγυων εταιρειών στη Ρουμανία κατά το 9μηνο 2016.

Σύμφωνα με το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στο Βουκουρέστι, από στοιχεία του  Εμπορικού Μητρώου της Ρουμανίας, προκύπτει ότι o αριθμός των εταιρειών που υπήχθησαν σε διαδικασία αφερεγγυότητας κατά τους πρώτους εννέα μήνες ανήλθε σε 5.987, καταγράφοντας μείωση κατά 20,96%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Ως προς το είδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που παρουσίασε κρούσματα αφερεγγυότητας, οι περισσότερες υποθέσεις αφερεγγυότητας εντοπίζονται στον τομέα χονδρεμπορίου και λιανεμπορίου, επισκευών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Οι υποθέσεις αυτές ανέρχονται σε 1.863, σημειώνοντας μείωση κατά 24,54%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

-Διαφήμιση-

Οι περισσότερες από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις αφορούν εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για καταγραφή 1.205 περιπτώσεων από τις οποίες προκύπτει μείωση κατά 11,14% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 .

Επιπλέον, 12.699 εταιρείες ανέστειλαν τη λειτουργία τους κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, δηλαδή, 2,46% λιγότερες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ οι υπό εκκαθάριση εταιρείες σημείωσαν αύξηση κατά 23,64% .