Θεόδωρος Καράογλου: Η αξιοπρέπεια του πολίτη δεν χαρίζεται από τον πολιτικό αλλά διεκδικείται

Άρθρο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Θεσσαλονίκης

Η αξιοπρέπεια του πολίτη δεν χαρίζεται από τον πολιτικό αλλά διεκδικείται

«Αξιοπρέπεια δεν είναι να ψηφίζεις όποιον υπόσχεται ότι θα μοιράσει λεφτά που δεν υπάρχουν. Αξιοπρέπεια είναι να απαιτείς τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος, ώστε να μπορείς να πλουτίσεις με τη δουλειά σου.

Να μπορέσει, δηλαδή, ο αγρότης-εργάτης με τον μόχθο του να δημιουργεί προϊόντα τα οποία η βιοτεχνία-βιομηχανία θα μεταποιεί, δίνοντάς τους υπεραξία και όταν αυτά καταναλώνονται εντός ή εκτός συνόρων θα παράγουν πλούτο, που με τη σειρά του θα μεταφέρεται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας.

Ο πολιτικός, με τις ενέργειές του, πρέπει να διευκολύνει την παραπάνω διαδικασία. Να είναι κοντά σε εκείνους που μοχθούν και να τους βοηθά να ξεπερνούν τα προβλήματα που πολλές φορές το ίδιο το κράτος δημιουργεί.

Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης από πρόσφυγες και μετανάστες, εξέλιξη που ζημιώνει οικονομικά τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη δοκιμάζονται εξαιτίας των capital controls και της παρατεταμένης περιόδου αστάθειας.

Εκτός των παραπάνω, το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων είναι και δομικό.

Πιστεύω ότι το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην εποχή της κρίσης, θα είναι διαφορετικό.

Με την οικονομία μας στο σημείο μηδέν, επιβάλλεται η ταύτιση της ανάπτυξης με την ενίσχυση της κατάρτισης και της επιχειρηματικότητας.

Επιβάλλεται η υπέρβαση παρωχημένων αντιλήψεων για την ανάδειξη της υγιούς, δημιουργικής και καινοτόμου πλευράς της επιχειρηματικής δράσης.

Επιβάλλεται η δημιουργία ευκαιριών εξέλιξης και προοπτικών επιχειρηματικής πρωτοπορίας.

Επιβάλλεται η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου να δράσει πολλαπλασιαστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας και η ενασχόληση μαζί του να είναι από επιλογή και όχι από ανάγκη.

Πολλές φορές, η αντιμετώπιση των πραγμάτων είναι απλή. Εμείς την κάνουμε δύσκολη.»

“ΥΧ”