Η γαλλική πλατφόρμα του νέου Προέδρου

Οι απαιτήσεις των αγροτών

Η γαλλική πλατφόρμα του νέου Γάλλου Προέδρου
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μπορεί στη γαλλική προεκλογική κεντρική σκηνή να κυριαρχούν οι αντιπαραθέσεις του Μακρόν και της Λεπέν για το μεταναστευτικό, την τρομοκρατία και την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας, όμως οι αγρότες δείχνουν να ενδιαφέρονται και για τα πιο «στενά», δικά τους ζητήματα.

Η Λεπέν εμμένει στην έξοδο από το ευρώ και δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ και φυσικά την ΚΑΠ. Ο Μακρόν υποστηρίζει ότι σε περίπτωση εκλογής του, θα επαναδιαπραγματευθεί με την ΕΕ πτυχές της ΚΑΠ.

-Διαφήμιση-

Η κεντρική οργάνωση των Γάλλων αγροτών FNSEA, έχει καταθέσει τα «μέτρα των 200 πρώτων ημερών» του νέου προέδρου. Με βάση τις απαντήσεις που δίνουν οι υποψήφιοι στις ομιλίες τους, καλεί τον αγροτικό πληθυσμό να κρίνει και να ψηφίσει την προσεχή Κυριακή.

Οι 13 προτεραιότητες αφορούν ένα εθνικό επενδυτικό σχέδιο υποστήριξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων τουλάχιστον έξι δισ. ευρώ έως το έτος 2022. Αναγνώριση του αγροτικού επαγγέλματος και της προσφοράς του αγρότη, το ζήτημα της διαδοχής και της καταβολής ανθρώπινων συντάξεων. Δέσμη μέτρων για τη διαχείριση των υδάτων, τη σύγχρονη άρδευση, την ανακύκλωση. Επέκταση των ευρυζωνικών ψηφιακών δικτύων και της γεωργίας και κτηνοτροφίας ακριβείας. Ζήτημα έμμεσης φορολόγησης, ΦΠΑ καθώς και της άμεσης φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος. Τέλος, προτείνονται μέτρα που αφορούν την διατροφική αλυσίδα και κυρίως τη μεγάλη ισχύ των δικτύων λιανικής.

-Διαφήμιση-
Delegate