Η κακοκαιρία μείωσε την παραγωγή φράουλας στην Ηλεία

Κατά περίπου 40% είναι μειωμένη η φετινή παραγωγή φράουλας στην Ηλεία λόγω της κακοκαιρίας που επικράτησε και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Ωστόσο, η τιμή της εξακολουθεί να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα εξαιτίας της έλλειψης που παρατηρείται.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη καλλιέργειας φράουλας, Γιάννη Αρβανιτάκη, το παρατεταμένο κρύο τον Γενάρη, αλλά και τον Φλεβάρη, οδήγησε σε μειωμένη παραγωγή, με αποτέλεσμα όλες οι ποσότητες να έχουν απορροφηθεί στην εγχώρια και στην ευρωπαϊκή αγορά. «Φέτος, οι ζημιές από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν μας πήγαν πολύ πίσω. Είχαμε πολύ βαρύ χειμώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

-Διαφήμιση-

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τις καλλιεργούμενες εκτάσεις φράουλας στη Μανωλάδα, «αυτές είναι ίδιες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή 10.000 στρέμματα», ανέφερε ο κ. Αρβανιτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι από τις 15-20 Μάρτη η παραγωγή της φράουλας ανοίγει πάλι και η αγωνία για την πορεία της είναι μεγάλη: «Αναμένουμε ότι θα έχουμε ξανά σημαντική παραγωγή μετά τα μέσα Μάρτη. Όλη η χρονιά είναι μπροστά μας. Τώρα ξεκινάμε».

Ο κ. Αρβανιτάκης εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την επίλυση του προβλήματος των μεταναστών εργατών γης μέσω ειδικής τροπολογίας, που τους επιτρέπει να εργάζονται νόμιμα για έξι μήνες, γεγονός που έλυσε τα χέρια των παραγωγών φράουλας.

-Διαφήμιση-
Delegate