Η Κορωνέικη ποικιλία και η χρυσή επένδυση της Laconic

Η Κορωνέικη ποικιλία και η χρυσή επένδυση της Laconic
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ένα από τα γευστικότερα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας είναι η ελιά ποικιλίας Κορωνέικη. Πλούσια σε άρωμα, με χρυσοπράσινο χρώμα και ανύπαρκτη οξύτητα, ξεχωρίζει για τα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

Σε ολόκληρη την επικράτεια συναντά κανείς ελαιώνες, κάποιες όμως περιοχές είναι συνδεδεμένες με το συγκεκριμένο προϊόν, όπως η λακωνική γη. Για τη Λακωνία, η ελιά αποτέλεσε όχι μόνο ένα από τα βασικά προϊόντα διατροφής των κατοίκων της, αλλά οδήγησε στη δημιουργία σημαντικών επιχειρηματικών δράσεων, γύρω από το προϊόν αυτό.

Στην Πελοπόννησο, δημιουργήθηκαν δυναμικές επιχειρήσεις του εν λόγω κλάδου, που κατάφεραν να καθιερωθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μια τέτοια επιχείρηση είναι η εταιρεία Laconic, που βραβεύτηκε για το βιολογικό ελαιόλαδό της. Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Σ. Οικονομάκου, δήλωσε στην «ΥΧ»: «Είμαστε η τρίτη γενιά που συνεχίζει την παράδοση στον χώρο της γεωργίας, και μάλιστα της καλλιέργειας της κορωνέικης ελιάς, διατηρώντας μερικές από τις παραδοσιακές μεθόδους ανάπτυξης και προστασίας της, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πρακτικές της βιολογικής γεωργίας, προκειμένου να παράξουμε βιολογικές ελιές και βιολογικό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Σκοπός μας είναι ένα προϊόν σύγχρονο και απαλλαγμένο από βλαβερά χημικά μέσα. Ξεκινώντας από τη βιολογική φροντίδα των κτημάτων και των ελαιώνων μας, φτάνουμε στη συγκομιδή του καρπού που γίνεται με σύγχρονα μέσα και προωθείται κατευθείαν στα ελαιοτριβεία για έκθλιψη.

Το ελαιόλαδο των αγροκτημάτων μας παράγεται σε πιστοποιημένα από τη ΒΙΟΕΛΛΑΣ ελαιοτριβεία, με τις ηπιότερες μεθόδους σύνθλιψης και αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές μέχρι να τυποποιηθεί και να πωληθεί. Χρησιμοποιούμε ψυχρή έκθλιψη, που αποτελεί ακόμα έναν βασικό παράγοντα για να διατηρεί το λάδι τις βιταμίνες του και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η κορωνέικη ελιά περιέχει από τα υψηλότερα ποσοστά λαδιού και κάθε ελαιόδεντρο παράγει περίπου 10-30 λίτρα ελαιόλαδο. Ταυτόχρονα, έχει υψηλή περιεκτικότητα ελαϊκού οξέος και πολυφαινολών που ωφελούν την υγεία.

Διαθέτοντας αυτή την πολύτιμη προίκα, ιδρύσαμε την εταιρεία μας. Στόχος μας είναι η προώθηση του λακωνικού ελαιολάδου σε όλο τον κόσμο, διαφημίζοντας τα ελληνικά προϊόντα, καθώς και την εντιμότητα και τη συνέπεια του Έλληνα».

«ΥΧ»

-Διαφήμιση-
Delegate