Η Θεονία της Αγιάς που επένδυσε στην παράδοση

Παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκά του κουταλιού

Η Θεονία της Αγιάς επένδυσε στην παράδοση

Με την παρασκευή ζυμαρικών και παραδοσιακών προϊόντων και ποτών, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από επιλεγμένες περιοχές βιολογικής καλλιέργειας του θεσσαλικού κάμπου και ακολουθώντας παραδοσιακές σπιτικές συνταγές, ασχολείται το εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων και ζυμαρικών «Θεονία», που δημιούργησε το 2008 η Θεονία Δαλαβίκα Χονδροδήμου στους Νερόμυλους της Αγιάς.

Με σεβασμό στην παράδοση και στην εξασφάλιση άριστης ποιότητας και με αυστηρή τήρηση των κανόνων για την ασφάλεια των τροφίμων, τα προϊόντα της Θεονίας άρχισαν να κερδίζουν –όπως, άλλωστε, κι όλα τα παρόμοια παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου– τη θέση που τους αρμόζει στα ράφια των παντοπωλείων, στους καταλόγους των εστιατορίων και στις συνειδήσεις των καταναλωτών.

Η Θεονία Δαλαβίκα, αλλά και η κόρη της, Θεοδώρα Χονδροδήμου, που βρίσκεται στο πλευρό της, είναι από τις πολλές γυναίκες της ελληνικής υπαίθρου, που αποφάσισαν να τολμήσουν και να στραφούν στο επιχειρείν, κάνοντας την αγάπη της επάγγελμα και συλλέγοντας με μεράκι και αγάπη τους καρπούς της φύσης, φτιάχνοντας γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, και παραδοσιακά ζυμαρικά.

gaia pedia - ηλεκτρονική αγροτική εγκυκλοπέδια