Η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι προσιτή

Έρευνα ανατρέπει την κοινή πεποίθηση

Και υγιεινή και προσιτή
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι πιο προσιτή οικονομικά από ό,τι πιστεύουν πολλοί καταναλωτές. Έρευνα που διεξήχθη από το νοσοκομείο Miriam και το The Rhode Island Community Food Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποδεικνύει πως, αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, μια υγιεινή διατροφή είναι πιο οικονομική.

Στην πραγματικότητα, τονίζουν οι ερευνητές, μια διατροφή βασισμένη σε νωπά φυτικά προϊόντα είναι ακόμα πιο προσιτή για τους καταναλωτές και από τις συστάσεις που προτείνει το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας. «Πραγματοποιήσαμε την έρευνα, γιατί οι καταναλωτές πιστεύουν πως τα φρούτα και λαχανικά είναι αυτά που αυξάνουν το κόστος στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες. Ωστόσο, αυτό που αυξάνει το κόστος στη διατροφή είναι το κρέας», αναφέρει η Maria Flynn, ερευνήτρια διαιτολόγος στο «The Miriam Hospital» και επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης.

Έρευνα

-Διαφήμιση-

Ο στόχος ήταν να δουν αν οι καταναλωτές μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις συνταγές για τρία γεύματα την εβδομάδα και αν αυτό θα μειώσει το συνολικό κόστος των τροφίμων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν τις συνταγές κατά μέσο όρο σε 2,8 γεύματα την εβδομάδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση την μείωση της συνολικής δαπάνης για είδη διατροφής. Επίσης, το 76% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι οι συνταγές ήταν πιο εύκολο να προετοιμαστούν και τους πήρε λιγότερο χρόνο από αυτό που χρειάζονταν συνήθως για την προετοιμασία του φαγητού.

-Διαφήμιση-
Delegate