Χοιρινό: Ανταγωνισμός και κρίση κρατούν τις τιμές

Aσκούνται πιέσεις πανευρωπαϊκά στο χοιρινό
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στο 1,25 ευρώ το κιλό το ζων βάρος και 1,62 ευρώ περίπου το ολόκληρο σφαγμένο ζώο, σταθεροποιείται τις τελευταίες ημέρες η τιμή του χοιρινού για τον παραγωγό, παίρνοντας την ανοδική τροχιά που ανέμεναν οι παραγωγοί, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. Η ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει να αυξάνεται, συμπαρασύροντας σε καλύτερα επίπεδα την τιμή για τους χοιροτρόφους. Από την επόμενη εβδομάδα, όπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚ, Γ. Διδάγγελος, η τιμή του χοιρινού αναμένεται να φτάσει το 1,3 ευρώ το κιλό στον παραγωγό (ζων βάρος) και να αγγίξει, κατά την αιχμή της ζήτησής του, μέσα στο καλοκαίρι, το 1,45 ευρώ το κιλό.

Το γεγονός ότι, ακόμα, η πρώτη μικρή αύξηση της τιμής δεν έχει μετακυληθεί στην κατανάλωση από τα σούπερ μάρκετ, ο ίδιος το αποδίδει στον ανταγωνισμό μεταξύ των αλυσίδων, που συνδυάζεται και με τη γενικευμένη μείωση της κατανάλωσης.

-Διαφήμιση-

Διαβάστε ακόμη: Αρχίζει να “ζεσταίνεται” η αγορά του χοιρινού

Στον ΟΚΑΑ «τσίμπησαν» τα μαδητά μισάδια που η υψηλή τιμή τους αυξήθηκε στα 2,45 ευρώ το κιλό από 2,35 ευρώ, ενώ αμετάβλητη παραμένει ακόμα η τιμή στα υπόλοιπα τεμάχια. Από την άλλη πλευρά, στα σούπερ μάρκετ κάποιες αλυσίδες πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες προσφορές στις μπριζόλες.

Της Μελίνας Ζιάγκου 

-Διαφήμιση-
Delegate