Η τεχνολογία στην υπηρεσία της κτηνοτροφίας

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της κτηνοτροφίας 
-Διαφήμιση-
Delegate

Εκπαιδευτική ημερίδα για παραγωγούς γάλακτος διοργάνωσε η ΜΕΒΓΑΛ, στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης των κτηνοτρόφων συνεργατών της, το οποίο εφαρμόζει εδώ και χρόνια, έχοντας ως στόχο την υψηλή ποιότητα του γάλακτος που εισκομίζει.

Εισηγητές ήταν ο κ. Dennis Dynneson (Director Milk Works), Αμερικάνος εμπειρογνώμονας με μεγάλη τεχνογνωσία σε θέματα γάλακτος, και ο κτηνίατρος της KEGO AGRI Α.Ε., κ. Αυγερινός Σταύρος, σταθερός συνεργάτης της ΜΕΒΓΑΛ. Τα θέματα στα οποία δόθηκε έμφαση ήταν η ενδεδειγμένη προετοιμασία των αγελάδων και η διαδικασία της αρμεγής, ενώ στη συνέχεια με πολλά παραδείγματα έδωσαν στους παρευρισκόμενους συμβουλές για την ορθή διαχείριση των αρμεκτηρίων, ώστε να προστατεύεται η καλή υγεία του ζωικού τους κεφαλαίου.

Ο κ. Dynneson υπογράμμισε πως ο βασικός και απαράβατος κανόνας είναι να κάνουν πάντα το καλύτερο για τις αγελάδες και πως η τεχνολογία παρέχει πλέον ποικιλία μέσων και πρακτικών για την αναβάθμιση των μονάδων τους.

-Διαφήμιση-
Delegate

Στην ημερίδα συμμετείχε η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, κυρία Μαίρη Χατζάκου, η οποία ευχαρίστησε τους παραγωγούς για τη στήριξη και τη συνεργασία τους και τόνισε ότι όλοι οι άνθρωποι της ΜΕΒΓΑΛ, εργαζόμενοι και συνεργάτες, αποτελούν μία δεμένη ομάδα που φροντίζει με μεράκι για την ποιότητα και τον άρτιο κύκλο του γάλακτος και των υπολοίπων προϊόντων, από τη φάρμα ως τα ράφια των καταστημάτων. Την ημερίδα, την οποία επιμελήθηκαν η Διεύθυνση Ζώνης Γάλακτος της ΜΕΒΓΑΛ σε συνεργασία με την εταιρεία ALTA GENETICS, παρακολούθησαν περίπου 40 κτηνοτρόφοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας.