Ιεράπετρα: «Μπιλιετάκι» για χρέη συνεταιρισμού που δεν υφίσταται

Ιεράπετρα: «Μπιλιετάκι» για χρέη συνεταιρισμού που δεν υφίσταται
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Από το πουθενά βρέθηκαν να χρωστάνε 128.000 ευρώ. Ο λόγος για 7 συνταξιούχους, πλέον, αγρότες από την Ιεράπετρα, που έλαβαν «μπιλιετάκι» από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, ως απόρροια της εμπλοκής τους το 1993 στις διαδικασίες για τη διάλυση του Συνεταιρισμού Τοματοπαραγωγών.

Και οι επτά είχαν διατελέσει για μικρό διάστημα μέλη της διοίκησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης από την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος. Μάλιστα, για τις οφειλές προς το ΙΚΑ από το 1993-1996, που δεν λειτουργούσε ο Συνεταιρισμός, είχαν οδηγηθεί στα δικαστήρια.

-Διαφήμιση-

«Είχα αθωωθεί, όταν έδειξα στους δικαστές τις αποφάσεις διάλυσης του Συνεταιρισμού. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μου είπε να υποβάλω μήνυση για απάτη, καθώς χρέωναν εισφορές εργαζομένων σε έναν Συνεταιρισμό που δεν λειτουργούσε. Ο Συνεταιρισμός δεν μπορούσε να κάνει μήνυση για απάτη, αφού είχε ήδη κλείσει, και δεν είχε διοίκηση, ενώ το ΙΚΑ έβαλε στο αρχείο του την υπόθεση. Πού να υπολογίσουμε ότι τόσα χρόνια μετά θα μας ζητούν ξανά τις οφειλές αυτές», εξήγησε ο Φίλιππος Σαρρής.

-Διαφήμιση-
Delegate