Υπεγράφη ΥΑ για τη διάθεση 16.000 τόνων ροδάκινων

Υπεγράφη ΥΑ για τη διάθεση 16.000 τόνων ροδάκινων και νεκταρινιών
-Διαφήμιση-
Delegate

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκο Μπόλαρη, η τροποποίηση του άρθρου 7 της 3398/91703/24-08-2015 απόφασης (ΦΕΚ 1838 Β’), για τον προσδιορισμό των προς απόσυρση ποσοτήτων ροδάκινων για χυμοποίηση και παρασκευής μαρμελάδας.

Η συνολική αποσυρόμενη ποσότητα ανέρχεται σε 16.000 τόνους, από τους οποίους, οι 11.000 τόνοι προορίζονται για χυμοποίηση και οι 5.000 τόνοι για παρασκευή μαρμελάδας. Οι ποσότητες που αποσύρονται, προβλέπονται στον Κανονισμό 1369/2015 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος αφορά τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών.

Συνεπώς, με αυτή την απόφαση:

  • αξιοποιούνται στο ακέραιο τα προβλεπόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης
  • ενισχύονται αδύναμοι συμπολίτες μας οικονομικά με βάση κοινωνικά κριτήρια και
  • ικανοποιείται ένα ζωτικό αίτημα των παραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

-Διαφήμιση-

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, μετά από επικοινωνία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημερώνει τους αγροτικούς φορείς και τους παραγωγούς ότι:

Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για τη διάθεση και της υπόλοιπης ποσότητας 16.000 τόνων ροδάκινων και νεκταρινιών, για χυμοποίηση και μαρμελάδα, μέσα από το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Με την απόφαση αυτή δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες παραγωγών να χρηματοδοτηθούν από το εν λόγω πρόγραμμα εφόσον έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στους αγρότες να ενισχύσουν παραπέρα το εισόδημά τους.