Υποσχέσεις μένουν οι πληρωμές ανειλημμένων υποχρεώσεων στα Leader

Ζητούν νέα παράταση ως το τέλος του 2017 οι επενδυτές

Υποσχέσεις μένουν οι πληρωμές ανειλημμένων υποχρεώσεων στα Leader
Στα χαρτιά μένουν οι πληρωμές των Leader
-Διαφήμιση-
Delegate

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία για την πληρωμή των ανειλημμένων υποχρεώσεων στα Leader του Αλέξανδρου Μπαλτατζή. Αν και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπόσχεται πριν το καλοκαίρι ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν άμεσα, διανύουμε ήδη τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου χωρίς να έχει υλοποιηθεί τίποτα.

Η πολύμηνη αυτή καθυστέρηση έχει θορυβήσει τους επενδυτές, οι οποίοι αναφέρουν στην «ΥΧ» ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί, αφού θα πρέπει μέχρι τέλος Νοεμβρίου να έχουν τελειώσει την επένδυσή τους, να έχουν καταθέσει τα χαρτιά και να έχουν εκδώσει και τις απαραίτητες άδειες.

Από την πλευρά τους, αρμόδια στελέχη των αναπτυξιακών που εμπλέκονται στην διαδικασία των πληρωμών των leader μας αναφέρουν: «Εκδόθηκε μεν η απόφαση που αναφέρει ποιες είναι οι ανειλημμένες υποχρεώσεις, βγήκε επίσης η ΚΥΑ που περιγράφει τον ρόλο των αναπτυξιακών σε αυτή την διαδικασία αλλά αναμένουμε μια εγκύκλιο που θα αφορά την εξειδίκευση του πλαισίου των πληρωμών. Ο χρόνος πιέζει και είμαστε σίγουροι ότι θα πάμε σε νέα παράταση υλοποίησης των επενδύσεων του παλαιού Leader. Δεν γίνεται αλλιώς, άλλωστε. Αυτή θα πρέπει να είναι μέχρι το τέλος του 2017. Δεν μπορεί να κλείσει διαφορετικά το πρόγραμμα».

-Διαφήμιση-

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί

Χρήστος Διαμαντόπουλος