Και οι επιχειρήσεις κρέατος απαιτούν δράση ενάντια στις παραπλανητικές ετικέτες χορτοφαγικού «κρέατος»

Και οι επιχειρήσεις κρέατος απαιτούν δράση ενάντια στις παραπλανητικές ετικέτες χορτοφαγικού «κρέατος»
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Οι Ευρωπαίοι κτηνοτρόφοι και οι επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος ζητούν από την Κομισιόν περιορισμούς σε ορισμένα από τα ονόματα που χρησιμοποιούνται για τα χορτοφαγικά προϊόντα διατροφής. Οι εκπρόσωποι του κλάδου θεωρούν ότι οι ετικέτες συχνά παραπλανούν τους καταναλωτές, εφόσον συμπεριλαμβάνουν όρους που σχετίζονται με το κρέας.

Σε έκθεση που έχει υιοθετήσει το διαχειριστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Κρέατος (CLITRAVI), αναφέρεται ότι τα προϊόντα κρέατος θα πρέπει να διαθέτουν ως πρωταρχικό τους συστατικό το κρέας. Συνεπώς, όροι όπως «χορτοφαγικό κρέας» και «υποκατάστατο κρέατος» είναι παραπλανητικοί και η χρήση τους δεν θα πρέπει να επιτρέπεται. Το ίδιο ισχύει για τα παράγωγα κρέατος, κάτι που συνεπάγεται ότι όροι όπως «χορτοφαγικό σαλάμι» και «χορτοφαγικό χάμπουργκερ» θα πρέπει επίσης να τεθούν εκτός νόμου.

-Διαφήμιση-

Τέλος, ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Κρέατος τονίζει ότι δεν διαφωνεί με ονομασίες που παραπέμπουν σε παρουσίαση του προϊόντος και δεν αναφέρουν ρητά τον όρο «κρέας». Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι επισημάνσεις όπως αυτή του «χορτοφαγικού κιμά», δεν δημιουργούν σύγχυση.

-Διαφήμιση-
Delegate