Και ρυθμισμένες οφειλές στο μίξερ των συμψηφισμών για το αγροτικό πετρέλαιο

Και ρυθμισμένες οφειλές στο μίξερ των συμψηφισμών για το αγροτικό πετρέλαιο
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Με άδεια χέρια κινδυνεύουν να μείνουν πολλοί παραγωγοί που αναμένουν… πώς και πώς τις επιστροφές ΕΦΚ πετρελαίου προκειμένου να καλύψουν τρέχοντα έξοδα της εκμετάλλευσής τους ή του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Μπορεί από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών να διαβεβαιώνουν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταβληθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι από τα περίπου 110 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογισθεί για την πληρωμή, ένΑα μεγάλο ποσοστό δε θα φτάσει στα χέρια των δικαιούχων.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις παρακρατήσεις για χρέη προς την Εφορία αλλά- για πρώτη φορά- και προς τα ασφαλιστικά ταμεία και, δη, τον ΟΓΑ. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί, η ισχύουσα νομοθεσία αφήνει ανοικτό το παράθυρο για συμψηφισμούς ακόμα και με ρυθμισμένες οφειλές -με δυνατότητα παρακράτησης του συνόλου του οφειλόμενου κεφαλαίου και όχι απλά τυχόν εκκρεμών δόσεων.

Από ανάλογο «κόσκινο» θα περάσουν και οι επιστροφές ΦΠΑ η καταβολή των οποίων επίσης έχει προαναγγελθεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ωστόσο, εκεί η διαδικασία των συμψηφισμών αλλά και τα ανώτατα όρια των ποσών που μπορούν να παρακρατηθούν είναι διαφορετικά.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις ημερομηνίες πληρωμές του αγροτικού πετρελαίου και του ΦΠΑ αλλά και το πώς θα γίνουν οι συμψηφισμοί με χρέη προς το Δημόσιο στο φύλλο της «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί από σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στα περίπτερα.

-Διαφήμιση-
Delegate