Καρδίτσα: Ο καιρός μετέθεσε για Δεκέμβριο τη μεταποίηση της στέβιας

Κόντρα στις συνθήκες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβιας ετοιμάζει τη λειτουργία του εργοστασίου

Καρδίτσα: Ο καιρός μετέθεσε για Δεκέμβριο τη μεταποίηση της στέβιας
-Διαφήμιση-
Delegate

Μπορεί ο κακός καιρός που επικράτησε την άνοιξη να δημιούργησε προβλήματα στην καλλιέργεια της στέβιας στην Καρδίτσα και να μετέθεσε την προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο έναρξη λειτουργίας του πρώτου εργοστασίου μεταποίησης στέβιας πανευρωπαϊκά για τον Δεκέμβριο, εντούτοις οι άνθρωποι του συνεταιρισμού δεν χάνουν το κουράγιο και την αισιοδοξία τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από εννέα μήνες περίπου ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου στέβιας στην Ευρώπη, στον οικισμό Κόμπελο στο Δ.Δ. Φανάρι του Δήμου Μουζακίου στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας.

Τότε, ο ενθουσιασμός μεταξύ των μελών του ΑΣ και όλων των εμπλεκομένων με αυτό το εγχείρημα φορέων ήταν διάχυτος. «Το χτύπημα του καιρού ήταν ισχυρό, καθώς από τα 370 στρέμματα, που φυτέψαμε στα μέσα Μαΐου, καταφέραμε να συλλέξουμε στέβια μόλις από μερικές δεκάδες», δήλωσε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γεώργιος Κουλοσούσας, και πρόσθεσε: «Έστω και από αυτήν τη μικρή παραγωγή, στεγνώσαμε κάποια φύλλα στέβιας, τα αποθηκεύσαμε και ελπίζουμε τον προσεχή Δεκέμβριο να τα αξιοποιήσουμε, όταν τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο». Σύμφωνα με τον κ. Κουλοσούσα, «ελπίζουμε του χρόνου ο καιρός να είναι σύμμαχός μας. Το θετικό είναι ότι το ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων επιχειρήσεων για την προμήθεια στέβιας παραμένει ζωηρό».