Kαρπούζια Τριφυλίας: Η ποιότητα δεν πέρασε στην τιμή

Στο τέλος ανέβασαν στροφές τα πρώτα καρπούζια Τριφυλίας

Kαρπούζια Τριφυλίας: Η ποιότητα δεν πέρασε στην τιμή

Το 2016 σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους παραγωγούς καρπουζιών στην Τριφυλία, που φέτος ευνοήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες αλλά δεν είδαν την τιμή του προϊόντος να αυξάνεται ανάλογα.

Στο χαρτί των βαλκανικών αγορών ποντάρουν τα πρώιμα από το Μακρυχώρι Λάρισας

Εκείνο που πήγε πολύ καλά ήταν οι εξαγώγιμες ποσότητες, οι οποίες άγγιξαν τις δύο περασμένες χρονιές. Όπως μας ενημέρωσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ενώ το προϊόν, λόγω σωστής εργασίας των παραγωγών και κλιματολογικών συνθηκών, είχε σαφώς καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες χρονιές, δεν δόθηκε η ευκαιρία στους παραγωγούς να καρπωθούν αυτό το δεδομένο στην πώλησή του. Η υπερπρωιμότητα του προϊόντος σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στις αγορές που εξάγεται το καρπούζι Τριφυλίας, έριξαν αρχικά τόσο τις εξαγόμενες ποσότητες όσο και τις τιμές.

Το πρόβλημα στην τιμή δημιουργήθηκε στο πρώιμο στρογγυλό υβρίδιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, του οποίου η τελική διαμόρφωση το έφερε τιμολογιακά στα όρια του, που ήταν τα 20 λεπτά. Αντίθετα, καλή τιμή είχε το μεγάλο καρπούζι που ακολούθησε και του οποίου η τιμή διαμορφώθηκε από 25 έως 30 λεπτά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί

των Γ. Αργυρίου, Γ. Ρούστα

kannavi-ekthesi