Κατόπιν εορτής τσίμπησε το βαμβάκι

Ομάδες Εργασίας συστήνει το ΥΠΑΑΤ για βαμβάκι για γαλα/γο κτηνοτροφία
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

των Φανής Γιαννακοπούλου και Γιώργου Ρούστα 

Ακόµη και 58 λεπτά δόθηκαν στη λήξη της εκκοκκιστικής περιόδου στον θεσσαλικό κάµπο σε όσους παραγωγούς είχαν αποθηκεύσει µέρος της φετινής πολύ καλής ποιοτικά σοδειάς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «ΥΧ».

-Διαφήμιση-

Δυστυχώς, όµως, οι τυχεροί ήταν λίγοι, κυρίως όσοι παρήγαγαν εκατοντάδες τόνους βαµβάκι, αφού ακολούθησαν την περσινή πετυχηµένη συνταγή να πουλήσουν σχεδόν τη µισή σοδειά στο αποκορύφωµα της συγκοµιδής και την υπόλοιπη να την αποθηκεύσουν. Έτσι, ευνοήθηκαν από τη συγκυρία της υψηλής χρηµατιστηριακής τιµής που κατέγραψε το βαµβάκι στο τέλος Δεκεµβρίου, αλλά και της πρόθεσης των εκκοκκιστών να επιβραβεύσουν την άριστη ποιότητα του προϊόντος, κυρίως
σε απόδοση ίνας.

Η εξέλιξη αυτή δηµιούργησε γκρίνια στην πλειοψηφία των βαµβακοπαραγωγών, καθώς φέτος λόγω καλής ποιότητας οι προσδοκίες τους, αναφορικά µε την τιµή έφθαναν µέχρι και τα 55 λεπτά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι πληρώθηκαν µε 50 λεπτά κατά µέσο όρο και πλέον περιµένουν να υλοποιηθεί η ανεπίσηµη διαρροή από τους µεσίτες ότι «αν πάνε καλά οι πωλήσεις στη διεθνή αγορά, θα λάβουν έξτρα 2-3 λεπτά είτε σε ρευστό, είτε σε λιπάσµατα».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην που «ΥΧ» κυκλοφορεί

-Διαφήμιση-
Delegate