«Κατρακύλησε» η τιμή παραγωγού στα κρεμμύδια

«Κατρακύλησε» η τιμή παραγωγού στα κρεμμύδια
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μεγάλη πτώση σημείωσε η τιμή του ξερού κρεμμυδιού στη Βοιωτία την τελευταία εβδομάδα, καθώς η ζήτηση από την πλευρά των εμπόρων έχει περιοριστεί πολύ και η τιμή που δίνουν δεν ξεπερνάει τα 10 λεπτά, όπως μας λένε οι παραγωγοί.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή παραγωγού ήταν στα 20-40 λεπτά το κιλό, ενώ την προηγούμενη Τρίτη είχε κατρακυλήσει στα 8-10 λεπτά το κιλό. «Μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιών μένει στα χωράφια», τονίζουν οι παραγωγοί, καθώς «η τόσο χαμηλή τιμή σε συνδυασμό με το πρόσθετο κόστος, που απαιτεί η συλλογή του προϊόντος, είναι αποτρεπτική για να μαζέψουμε». Η πτώση της τιμής στον παραγωγό δεν αποτυπώνεται, ωστόσο, ούτε σε όλους τους κρίκους της διακίνησης μέχρι το τελικό ράφι, ούτε σε αντίστοιχο ποσοστό.

-Διαφήμιση-

Στη λαϊκή τα κρεμμύδια πωλούνταν στις αρχές της εβδομάδας προς 0,49-0,69 ευρώ το κιλό, από 0,5-0,75 μια εβδομάδα πίσω. Στα σούπερ μάρκετ από την 1/7 μέχρι τις 5/7 πωλούνταν προς 0,45-0,60 ευρώ από 0,44-0,67 ευρώ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στην αγορά του Ρέντη παρατηρήθηκε και αύξηση στα ξερά κρεμμύδια, φτάνοντας τα 35 λεπτά από τα 32 η ανώτατη τιμή.

Μελίνα Ζιάγκου

-Διαφήμιση-
Delegate