Ένα περιβόλι στην κουζίνα του σπιτιού

Φρέσκια σαλάτα σε γλαστράκι από την εταιρεία τα Περιβόλια του Βεζύρογλου

perivoli-veziroglou

Ένα νέο και πρωτοποριακό στη σύλληψή του προϊόν από την εταιρεία Βεζύρογλου κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για φρέσκια σαλάτα από τρία είδη μαρουλιού φυτεμένα μέσα σε γλαστράκι.

Το προϊόν, που κυκλοφορεί με την ονομασία «Το περιβόλι» μπορεί να παραμείνει μέχρι και οκτώ ημέρες στην κουζίνα του κάθε νοικοκυριού και όταν χρειαστεί μπορεί να κοπεί με ένα ψαλίδι, δημιουργώντας φρέσκια σαλάτα στη στιγμή. «Μέχρι σήμερα, η φρεσκάδα των προϊόντων μας είχε να κάνει με την κατάλληλη περίοδο συγκομιδής και την ορθή τυποποίησή τους μέσα σε ειδικές σακούλες», αναφέρει ο Αντώνης Βεζύρογλου, ιδιοκτήτης της εταιρείας και προσθέτει: «Μετά από πειράματα, βρήκαμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος διατήρησης της φρεσκάδας και αυτή ήταν η έτοιμη σαλάτα σε γλαστράκι. Η όλη ιδέα βασίζεται στη λογική της φρεσκάδας. Πρόκειται για μικρά νεαρά φύλλα, στο αρχικό τους στάδιο, που δεν κόβονται και, άρα, δεν οξειδώνονται». Όπως τονίζει ο Χρήστος Δ. Κατσάνος, που έχει αναλάβει το branding της εταιρείας, «τα φύλλα είναι πολύ φρέσκα και ζωντανά, αφού παραμένουν στο γλαστράκι και κόβονται με το ψαλίδι, όποτε και όταν χρειάζεται κάποιος σαλάτα». Προσθέτει, δε, ότι «με το ίδιο concept ετοιμάζεται να βγει στο εμπόριο μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως βαλεριάνα, kale, ρόκα και άλλα φυλλώδη λαχανικά».

Κεντρ. Μακεδονία: Ένα περιβόλι στην κουζίνα του σπιτιού

Η εταιρεία Βεζύρογλου ειδικεύεται στην παραγωγή φρέσκων φυλλωδών λαχανικών. Το 2006 επιχείρησε άνοιγμα στον χώρο της παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης φρέσκων κηπευτικών και σήμερα αποτελεί μια σύνθετη, κάθετη και ολοκληρωμένη μονάδα.

Το ιδιόκτητο αγρόκτημα, 550 στρεμμάτων, με 200 στρέμματα δικτυοκήπια και 15 στρέμματα θερμοκηπίων, που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, έχει ιστορία ενός αιώνα στην αγροτική παραγωγή, ενώ η τυποποίηση των προϊόντων της γίνεται σε ιδιόκτητους χώρους ψυγείων, συσκευαστηρίου και αποθηκών.