Αρκαδία: Ελπιδοφόρα μηνύματα σε κεράσι και βύσσινο

Αρκαδία: Ελπιδοφόρα μηνύματα σε κεράσι και βύσσινο
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Θετικές είναι οι προβλέψεις για τη φετινή παραγωγή κερασιού και βύσσινου στην περιοχή της Αρκαδίας, που αναμένεται αυξημένη σε σχέση με πέρσι, με τους παραγωγούς να βρίσκονται προς το παρόν σε στάση αναμονής.

Από την ΕΑΣ Αρκαδίας, ο Κώστας Ζάβος, υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος, εξηγεί στην «Ύπαιθρο Χώρα» ότι το επόμενο δεκαήμερο θα είναι πλέον ορατό το αποτέλεσμα στα βύσσινα και στα κεράσια. Αναφερόμενος στην παράλληλη πορεία των δύο προϊόντων, δήλωσε: «Πέρσι, η τιμή του βιομηχανικού κερασιού καραμέλα ξεκίνησε από τα 40 λεπτά και έφθασε τα 58 λεπτά, ενώ το βύσσινο το επιτραπέζιο κινήθηκε από το 1 έως 1,20 ευρώ, και τα πολύ πρώιμα πήγαν –σε ορισμένες ποικιλίες– στο 1,80. Αντιθέτως, το βύσσινο ξεκίνησε χαμηλά, από 35 λεπτά και με τη στήριξη της Ένωσης, η τιμή έφτασε τα 58 λεπτά».

Οι ποσότητες κερασιού που διακινήθηκαν μέσω της Ένωσης ήταν 95 τόνοι βιομηχανικό κεράσι και περίπου 4 τόνοι βρώσιμο. Σε ό,τι αφορά το βύσσινο, διακινήθηκαν 111 τόνοι βύσσινο για χυμό και 3 τόνοι βρώσιμο.
-Διαφήμιση-

Η πρόβλεψη για φέτος είναι ιδιαίτερα θετική, αφού από τη ΔΑΟΚ Αρκαδίας, ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος μας ενημέρωσε ότι «αυτήν τη χρονιά αναμένεται να είναι αυξημένη η παραγωγή, και ενώ η στρεμματική απόδοση ήταν από 1-1,5 τόνους, φέτος αναμένεται να εκτοξευθεί στους 2 τόνους, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει βροχή».

Στην Αρκαδία καλλιεργούνται 750 στρέμματα κεράσι και 200 στρέμματα βύσσινο, που παρουσιάζει αυξητική τάση.

Διαβάστε ακόμη: Με μειωμένες παραγωγές τα πρώιμα κεράσια της Φθιώτιδας

-Διαφήμιση-
Delegate