Κινητοποιήσεις αγροτών στην Κέρκυρα

Κινητοποιήσεις αγροτών στην Κέρκυρα
-Διαφήμιση-
Delegate

Ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού οι αγρότες της Κέρκυρας για τις 8/12, μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 15/11, στην Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας και στον Δήμο Κέρκυρας.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος εκπρόσωποι και μέλη και των πέντε αγροτικών συλλόγων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας (ΟΑΣΚ).

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της παραμονής των διαμαρτυρομένων αγροτών στην εφορία έγινε παρέμβαση στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ και εκφράστηκε η αγανάκτηση για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα και τις μεγάλες περικοπές των επιδοτήσεων. Όπως επισήμαναν, σε κάποιους δεν χορηγήθηκε ούτε ένα ευρώ.

-Διαφήμιση-

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει «μέσα από την συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε και ένα ακόμη γεγονός που είναι απόρροια των τελευταίων φορολογικών μέτρων και πλήττουν όσους είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και δηλώνουν πάνω από 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος με άνοιγμα βιβλίων. Σ αυτήν την κατηγορία των αγροτών θα τους επιβληθεί πρόστιμο 2.500 ευρώ».

Η αντιπροσωπεία των αγροτών ζήτησε από τον προϊστάμενο της εφορίας να μην επιβληθούν τα πρόστιμα αυτά γιατί είναι άδικα και εξοντωτικά και ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. δεσμεύτηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να ενημερωθούν οι αγρότες αυτής της κατηγορίας, ώστε να κάνουν άμεσα αίτηση θεραπείας προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή τους.

Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον δήμαρχο Κέρκυρας παρουσία και του αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου, εκφράστηκε η αγανάκτηση των αγροτών για την εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας που πέραν των προβλημάτων που δημιουργεί στην απρόσκοπτη καλλιέργεια των κτημάτων, συνδέεται άμεσα και με τον αναποτελεσματικό τρόπο που γίνεται η δακοκτονία. Επίσης η αντιπροσωπεία της ΟΑΣΚ υπενθύμισε στον δήμαρχο ότι εκκρεμεί και η δέσμευση του για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο των αγροτικών θεμάτων που σχετίζονται με παρεμβάσεις του δήμου.

Από την πλευρά του o δήμος διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, και διευκρίνησε ότι για την αγροτική οδοποιία από τον προϋπολογισμό του δήμου έχει προβλεφθεί ποσό ύψους 440.000 ευρώ για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε όλο το νησί και θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια των χειμώνα. Πρότεινε να γίνει συνάντηση του δήμου, της ΟΑΣΚ και της ΑΝ.ΙΟ.Ν. με σκοπό να διερευνηθεί αν υπάρχει δυνατότητα μέσα από διάφορα προγράμματα να εξοικονομηθούν επιπλέον κονδύλια για την αγροτική οδοποιία.

Από τους παρευρισκόμενους αγρότες δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα είναι στις 8 Δεκεμβρίου με το παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σαρόκο με την παρουσία γεωργικών μηχανημάτων.