Κληρώνει για τους τευτλοπαραγωγούς αρχές Σεπτέμβρη έως τέλος του χρόνου

Προς παραίτηση η διοίκηση της ΕΒΖ, έκτακτη συνέλευση για νέο Δ.Σ.
-Διαφήμιση-
Delegate

Ως τις αρχές Σεπτέμβρη θα καταβληθούν σε αγρότες, ποσά ενίσχυσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καταβολές θα υπάρξουν και μέχρι το τέλους του χρόνου,  ενώ προχωρά κανονικά το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με αρμοδιότητα στη βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη , απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ζήτησε να υπάρξουν οι ευθύνες που απορρέουν από το πόρισμα για τα ανείσπρακτα και τις μεγάλες μισθοδοσίες, που έφτασαν να καταχρεώσουν την εταιρία με 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ.Καμμένος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσει για όσα συνέβησαν στην ΕΒΖ μιλώντας για το σχετικό πόρισμα, που αναφέρεται στα έτη 2008-15.

-Διαφήμιση-

Η αρμόδια υφυπουργός υποστήριξε πως υπάρχει «για πρώτη φορά σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας» και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να κρατήσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τα 65.000 στρέμματα, που καλλιεργήθηκαν φέτος να διπλασιαστούν, ώστε να μη χρειάζεται να γίνονται εισαγωγές  για να δουλέψουν τα εργοστάσια.

Η κ.Τζάκρη σημείωσε πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε 53 ευρώ το στρέμμα και υποστήριξε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης τηρείται κατά γράμμα ενώ καταβολές για πληρωμή των ενισχύσεων θα γίνουν και ως το τέλος του 2016.

  • Άννα Στεργίου