Κρήτη: Μετά τον θηλασμό, τα ντόπια προϊόντα στη βάση της διατροφικής πυραμίδας

Ημερίδα στο Ηράκλειο από τους διαιτολόγους, που στηρίζουν τα ντόπια και αγνά προϊόντα του νησιού

Κρήτη: Μετά τον θηλασμό, τα ντόπια προϊόντα στη βάση της διατροφικής πυραμίδας
-Διαφήμιση-
Delegate

Τη σημασία των προϊόντων του νησιού, από το ελαιόλαδο μέχρι τα λαχανικά, τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά και το ντόπιο κρέας ανέδειξαν στην πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποίησε στο Ηράκλειο το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Διατροφολόγων – Διαιτολόγων Ελλάδος.

Από τα πιο σημαντικά στοιχεία που αναφέρθηκαν ήταν η ανάγκη μετά την περίοδο του θηλασμού, οι μητέρες για τα βρέφη να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην ντόπια αγορά, που εγγυάται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. «Είναι χρέος μας να προτείνουμε στους γονείς την καλύτερη δυνατή επιλογή για τα παιδιά τους και, μάλιστα, σε τόσο ευαίσθητες ηλικίες. Μιλάμε για τη φάση της ένταξης των τροφών στη ζωή τους, μετά τον θηλασμό δηλαδή. Εφόσον υπάρξει μια ιδανική διατροφή με ντόπια και ποιοτικά ή και βιολογικά προϊόντα, είναι σαφές ότι θα υπάρχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ανάπτυξη των παιδιών», εξήγησε η γραμματέας του Παραρτήματος Κρήτης της ΕΔΕΕ, Μαρίνα Παπάζογλου.

Η στροφή, πάντως, που γίνεται τα τελευταία χρόνια, όπως αποκάλυψε η κα Παπάζογλου, είναι σημαντική, αν και δεν λείπουν οι περιπτώσεις που η οικονομική κρίση οδηγεί σε φθηνές επιλογές προϊόντων διατροφής ακόμη και βρεφών. «Είναι σημαντικό να ενταχθεί η ντόπια παραγωγή προϊόντων στη διατροφή όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Άλλωστε, βοηθάει πλέον αρκετά τους γονείς το γεγονός ότι οι παραγωγοί είναι ενημερωμένοι και, εκτός από το ξεχωριστό ελαιόλαδο, παράγουν ποιοτικά προϊόντα που λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας για όλες τις ομάδες του πληθυσμού, πόσω μάλλον για τις ευαίσθητες αυτές ηλικίες».