«Κρητικό μπακάλικο» και στη Θεσσαλονίκη

«Κρητικό μπακάλικο» και στη Θεσσαλονίκη
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στη Θεσσαλονίκη πιστοποιήθηκε ένα νέο κατάστημα λιανικής πώλησης με το σήμα «κρητικό μπακάλικο» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο την προβολή των κρητικών προϊόντων.

Πρόκειται για το κατάστημα «Χαλκιαδάκης Γεύσεις Κρήτης», στο οποίο απονεμήθηκε το σήμα «κρητικό μπακάλικο» κατά την διάρκεια της 6ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» στη Θεσσαλονίκη.

Η προβολή και προώθηση των ποιοτικών προϊόντων, με το σήμα «κρήτη», καθώς και της κρητικής γαστρονομίας-διατροφής με το σήμα «κρητική κουζίνα», για τους χώρους μαζικής εστίασης (εστιατόρια και ξενοδοχεία), υλοποιείται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης. Αυτό περιλαμβάνει και την πιστοποίηση σημείων λιανικής πώλησης ως «κρητικά μπακάλικα», που κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερο έδαφος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλη Χνάρη, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζουν να στηρίζουν τα προϊόντα του νησιού, με στόχο την ανάδειξη του πρωτογενή τομέα και της Κρητικής Διατροφής.

Ήδη τα πιστοποιημένα προϊόντα έχουν φτάσει τα 550, από όλες τις ομάδες που απαρτίζουν το «καλάθι της Περιφέρειας Κρήτης».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της, καθώς και για την στήριξη που έχει προσφέρει στην όλη προσπάθεια επίσης τους παραγωγούς μας. Μέσα από τα ράφια των καταστημάτων προωθούνται με ιδιαίτερη δυναμική τα Κρητικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα» τόνισε σε δηλώσεις του.

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέσω του προέδρου της Μανόλη Χνάρη, καλεί τους επιχειρηματίες του νησιού να συμμετέχουν στο δίκτυο, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δίνοντας παράλληλα στα Κρητικά προϊόντα την προστιθέμενη αξία, που απορρέει από την ποιότητα, την αναγνωρισιμότητα τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, για σταθερότερη και βιώσιμη τοπική οικονομία.

Μέχρι σήμερα τα πιστοποιημένα σημεία λιανικής πώλησης είναι τα «Χαλκιαδάκης Γεύσεις Κρήτης» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η «Μινωική Αγορά» στην Αθήνα.

-Διαφήμιση-
Delegate