«Κρητικό μπακάλικο» στη Θεσσαλονίκη

«Κρητικό μπακάλικο» στη Θεσσαλονίκη
-Διαφήμιση-
Delegate

Μετά τα δύο πιστοποιημένα σημεία λιανικής πώλησης κρητικών προϊόντων στην Αθήνα, πλέον η «αλυσίδα» επεκτάθηκε και στη Θεσσαλονίκη, καθώς στη λίστα με τα «κρητικά μπακάλικα» της Περιφέρειας Κρήτης προστέθηκε το κατάστημα «Χαλκιαδάκης Γεύσεις Κρήτης» στη συμπρωτεύουσα.

Η απονομή του σήματος «κρητικό μπακάλικο» στην επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 6ης Παγκρήτιας Έκθεσης «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση», ενώ, όπως επισημάνθηκε, με τον τρόπο αυτόν, με σταθερά βήματα επιχειρείται η προβολή και η προώθηση των ποιοτικών προϊόντων, με το σήμα «Κρήτη», καθώς και της κρητικής γαστρονομίας-διατροφής με το σήμα «Κρητική κουζίνα».

Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει ουσιαστικά την πιστοποίηση σημείων λιανικής πώλησης ως «κρητικών μπακάλικων», που συνεχίζει δυναμικά να «κατακτά» ολοένα και περισσότερο έδαφος όχι μόνο σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον επιχειρηματιών, αλλά και του καταναλωτικού κοινού που όσο ο χρόνος περνάει, αναζητά τα πιστοποιημένα προϊόντα, τα οποία φτάνουν από την Κρήτη και διατίθενται οργανωμένα μέσα σε σημεία λιανικής πώλησης που προάγουν την κρητική διατροφή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Μανόλη Χνάρη, «η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στηρίζει τα προϊόντα του νησιού, με στόχο την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα και της κρητικής διατροφής.

-Διαφήμιση-

Ήδη, τα πιστοποιημένα προϊόντα έχουν φτάσει τα 550, από όλες τις ομάδες που απαρτίζουν το ‘‘καλάθι της Περιφέρειας Κρήτης’’». Στο κατάστημα διατίθενται προς πώληση προϊόντα του νησιού. Εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα, τα οποία στα ράφια των ‘»κρητικών μπακάλικων» γίνεται προσπάθεια να βρουν την ανταπόκριση που αξίζουν σε αγορές εκτός Κρήτης. Όπως τόνισε ο κ. Χνάρης, είναι σημαντικό που μεγάλες επιχειρήσεις στηρίζουν την προσπάθεια, ευχαριστώντας τη Χριστίνα Χαλκιαδάκη για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, καθώς και τη στήριξη που έχει προσφέρει κυρίως προς τους παραγωγούς, αφού τα προϊόντα στο «κρητικό μπακάλικο» είναι προϊόντα που προμηθεύονται από παραγωγούς απ’ όλη την Κρήτη, ενισχύοντας την αγροτική οικονομία και αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, τα αγαθά του νησιού.