Κτήριο του ΥπΑΑΤ διεκδικούν αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Κρήτης – Να φύγει ο αμίαντος ζητούν οι εργαζόμενοι

Κτήριο του ΥπΑΑΤ διεκδικούν αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Κρήτης – Να φύγει ο αμίαντος ζητούν οι εργαζόμενοι
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την παραχώρηση του ακινήτου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ή την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να βγει και ο αμίαντος, ζήτησαν οι εργαζόμενοι, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης.

Το ζήτημα αυτό έφερε στη Βουλή, ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης καταθέτοντας μάλιστα και σχετική έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του κράτους.

-Διαφήμιση-

Το έγγραφο απευθύνεται στη  Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων του ΥΠΑΑΤ και αναφέρεται σ΄ ένα ακίνητο στην περιοχή Καμίνια Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται για ένα κτήριο, το οποίο σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αδιάθετο και  κάποιοι λένε πως χρησιμοποιείται ως αποθήκη, χωρίς εργαζόμενους. Βρίσκεται μεταξύ Παγκρητίου Σταδίου και Καραβόλα μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, επί των οδών Ελευθέρνης, Συβρίτου, Ηφαίστου, Μυρσίνης και Βοίβης απέναντι από τις 3 υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.  

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν διαβεβαιώσεις  ότι υπάρχει η διάθεση παραχώρησης από πλευράς του ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης ή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να σταματήσουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς να πληρώνουν τιμήματα για μισθώσεις .

Ωστόσο, το κτήριο, όπως λένε οι εργαζόμενοι χρήζει ανακαίνισης και ζητούν  να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες παραχώρησης και να ξεκινήσουν οι εργασίες αφαίρεσης αμιάντου, καθώς, σύμφωνα με την έκθεση του ΓΧΚ, βρέθηκαν ίνες χρυσοτίλου, που είναι καρκινογόνος ουσία. 

 

-Διαφήμιση-
Delegate