Λεμόνια: 0,75 ευρώ στον παραγωγό, μέχρι 2,2 στα μανάβικα

0,75 ευρώ στον παραγωγό, μέχρι 2,2 στα μανάβικα τα λεμόνια
-Διαφήμιση-
Delegate

Με τους παραγωγούς των περιοχών της Κορινθίας που παράγουν λεμόνια να έχουν διαθέσει τις τελευταίες ποσότητες της σεζόν μέσα στον Μάιο στα 75 και στην καλύτερη περίπτωση στα 80 λεπτά το κιλό, τα είδαμε να πωλούνται αυτή την εβδομάδα στα 2,2 ευρώ σε μανάβικα συνοικίας της Αθήνας.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην «ΥΧ» παραγωγός από το Κιάτο, «τα μανάβικα και τα σούπερ μάρκετ βγάζουν το μεγαλύτερο κέρδος». Τα μανάβικα συγκεκριμένα, μας είπε, πωλούν σε διπλάσια τουλάχιστον τιμή απ’ αυτή που αγοράζουν το προϊόν. Την προηγούμενη Δευτέρα, τα λεμόνια πωλούνταν στις λαϊκές αγορές στα 0,5 – 1,39 ευρώ το κιλό, στα σούπερ μάρκετ στα 1,5 – 2,09. Οι χονδρέμποροι του Ρέντη τα διέθεταν προς 1,2 – 1,5 ευρώ το κιλό και της Κεντρικής Αγοράς της Θεσσαλονίκης στα 1,4 – 1,8 ευρώ το κιλό.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι πριν από τρεις εβδομάδες, με την τιμή παραγωγού στα ίδια επίπεδα, όταν διετίθεντο οι τελευταίες ποσότητες της συγκομιδής, στις λαϊκές πωλούνταν προς 0,6 – 1,2 ευρώ και στα σούπερ μάρκετ προς 0,97 – 1,14 ευρώ το κιλό. Στην Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης, τα λεμόνια έφταναν, στις 23 Μαΐου, στο 1,5 ευρώ το κιλό, ξεκινώντας από το 1 ευρώ η χαμηλή τιμή και στην αγορά του ΟΚΑΑ στο 1,2, με χαμηλή την τιμή των 70 λεπτών το κιλό.

-Διαφήμιση-

Μελίνα ζιάγκου