Λίπαιναν τα χασισόδενδρα με κοπριά βοοειδών και τα είχαν κάνει… θηρία στο Γύθειο!

Λίπαιναν τα χασισόδενδρα με κοπριά βοοειδών και τα είχαν κάνει… θηρία στο Γύθειο!
-Διαφήμιση-
Delegate

Χασισοφυτεία σε μια έκταση 100 στρεμμάτων καλλιεργούσαν τα μέλη μιας σπείρας η οποία εξαρθρώθηκε από την αστυνομία Γυθείου.

Η σπείρα απαρτιζόταν από Μανιάτες και Αλβανούς και ανακαλύφθηκε σε αγροτική περιοχή πολύ κοντά στο χωριό Νεοχώρι του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 908 δενδρύλλια πλήρως αναπτυγμένα αφού το ύψος τους κυμαινόταν από 1,5 έως 2 μέτρα!

Μάλιστα οι… καλλιεργητές είχαν ξεκινήσει και τη… συλλογή και αποξήρανση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στο αποξηραντήριο που είχαν δημιουργήσει στην έκταση, όπου βρέθηκε ποσότητα 88 κιλών έτοιμη για τυποποίηση.

Η «επιχείρηση» ήταν εξαιρετικά καλά στημένη αφού υπήρχαν τρεις δεξαμενές νερού από τις οποίες η μία ήταν στέρνα που υπήρχε εκε4ί και οι οποίες εφοδιάζονταν με νερό που έκλεβαν από τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του χωριού με σωλήνα μήκους ενός χιλιομέτρου! Παράλληλα λειτουργούσαν για τις ανάγκες τους ηλεκτρικές αντλίες κλέβοντας ρεύμα από γειτονικό σπίτι.

Το ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι ότι μέλος της σπείρας ήταν ένας κτηνοτρόφος ο οποίος σε κοντινή περιοχή βοσκούσε 69 βοοειδή, την κοπριά των οποίων χρησιμοποιούνταν για τη λίπανση των χασισόδενδρων!

Μάλιστα στο πλαίσιο των ερευνών των αστυνομικών του Γυθείου υπήρξε επαφή τόσο με την  Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας όσο και με το Τμήμα Κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στην περιοχή υπήρχαν και άλλοι κτηνοτρόφοι που εκτρέφουν βοοειδή.