Λύση για τα ανείσπρακτα ενοίκια μέσω αγωγών

Λύση για τα ανείσπρακτα ενοίκια μέσω αγωγών
-Διαφήμιση-
Delegate

Ιδιοκτήτες που δεν πήραν ενοίκια πρέπει να καταθέσουν αγωγές και να τις καταθέσουν μαζί με τις φορολογικές τους δηλώσεις, αφού δεν υπάρχει άλλος νομικά αποδεκτός τρόπος.

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Επεσήμανε ότι έχουν τη δυνατότητα άμεσα ιδιοκτήτες να μεταβούν σε δικηγόρους, εφ΄ όσον  δεν έλαβαν τα ανείσπρακτα ενοίκια να καταθέσουν αγωγές και ταυτόχρονα με τα χαρτιά αυτά να μεταβούν και στις εφορίες για τις φορολογικές δηλώσεις.

-Διαφήμιση-
Delegate

Ο κ.Αλεξιάδης δέχτηκε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις της κ.Κεφαλίδου προκειμένου να μην υπάρξουν νέες ουρές , αφού οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές, ωστόσο τόνισε ότι δεν θα δίνονται διαρκώς παρατάσεις, όπως συνέβη το 2015, προκειμένου να υπάρχει ομαλοποίηση και ροή στις Εφορίες.

Εξήγησε πως δεν απαιτείται άδεια των δικηγορικών συλλόγων για τη συγκεκριμένη ενέργεια και ο ρυθμός κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων έχει αυξηθεί κι ήδη έχει φτάσει στο 43%, σε σημείο να κατατίθενται κατά μέσον όρο περίπου 110.000 δηλώσεις ανά ημέρα.

Άννα Στεργίου