Με 120 δόσεις και κούρεμα οφειλής η νέα ρύθμιση χρεών στον ΟΓΑ

Διευκρινίσεις του ΟΓΑ για τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων
-Διαφήμιση-
Delegate

Νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών σε χιλιάδες μικροοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων με δυνατότητα εξόφλησης χρεών σε έως και 120 δόσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν αγρότες που οφείλουν ποσά έως 20.000 ευρώ στον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή» που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η ρύθμιση θα περιλαμβάνει και κούρεμα προσαυξήσεων, το οποίο θα είναι αντιστρόφως ανάλογο των δόσεων ενώ αναμένεται να αποτελέσει και ένεση ρευστότητας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το προς ρύθμιση συνολικό ποσό φτάνει τα 1,7 δισ. ευρώ.

-Διαφήμιση-

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της ρύθμισης, το «κούρεμα» των προσαυξήσεων θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του αριθμού των δόσεων ενώ, υπό προϋποθέσεις, θα μπορεί να γίνει και απομείωση της βασικής οφειλής.

Το «πακέτο» των ρυθμίσεων που θα αφορά οφειλές έως το τέλος του 2016 που δεν ξεπερνούν συνολικά τα 20.000 ευρώ έχει, σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές πηγές, ως εξής:

1)Αποπληρωμή χρέους σε δόσεις (έως 120)

2) Κούρεμα προσαυξήσεων:

-εφάπαξ καταβολή με ολική διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων (100%)

-60 δόσεις με μείωση κατά 75% των προσαυξήσεων

-120 δόσεις με μείωση κατά 35% των προσαυξήσεων

Στο νέο πλαίσιο θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση, με τη ρυθμισμένη οφειλή να μεταφέρεται ως έχει στο νέο σχήμα ρυθμίσεων και το υπόλοιπο ποσό να εντάσσεται στο καινούργιο καθεστώς.