Με τι ποσοστό θα περάσουν οι επιλαχόντες της Κεντρικής Μακεδονίας;

Με τι ποσοστό θα περάσουν οι επιλαχόντες της Κεντρικής Μακεδονίας;

Γερακίνα, Ν. Μουδανιά

Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η επικαιροποίηση των πράξεων ένταξης, που εκδόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, περιελάμβανε μόνο την έγκριση των εν δυνάμει δικαιούχων. Για να προχωρήσει η έγκριση των επιλαχόντων αγροτών, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων, μετά το πέρας της οποίας θα εκδοθεί νέα πράξη ένταξης, πιθανότητα μέσα στον Μάρτιο, που θα περιλαμβάνει και όσους επιλαχόντες μπορεί να απορροφήσει το ποσό της υπερδέσμευσης, που έχει διατεθεί στην περιφέρεια.

Το ίδιο ισχύει και για την Κεντρική Μακεδονία, όπου η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Μαρτίου και εντός του μήνα να γίνουν και οι σχετικές πληρωμές.

Για τα μόρια είναι επισφαλές να κάνει κάποιος οποιαδήποτε πρόβλεψη. Σε γενικές γραμμές, βάσει της εμπειρίας από τις περιφέρειες που εγκρίθηκαν επιλαχόντες, η βάση υποχωρεί κατά 2-3 μόρια. Θα ποντάραμε, στον αναγνώστη που ρωτά από την Πάτρα, ότι η βάση των 54,33 θα πάει περίπου στα 52 μόρια στη Δ. Ελλάδα, άρα οι πιθανότητες είναι υπέρ της έγκρισής σας.

1ο Αγροτικό Συνέδριο ΣΑΣΟΕΕ