Μειώνει 15% τα τιμολόγια των συνεπών πελατών η ΔΕΗ (upd)

Π. Σκουρλέτης: Δυνατότητες για νέες μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα
-Διαφήμιση-
Delegate

Έκπτωση 15% στα οικιακά κι επαγγελματικά τιμολόγια στους συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ από 1ης Ιουλίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, ανακοίνωσε πως πρόκειται να γίνει συνεδρίαση την επόμενη Τετάρτη για να επιβεβαιωθεί, η έκπτωση του τιμολογίου. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο όρος συνεπείς καταναλωτές αφορά όσους πληρώνουν τις δόσεις στους διακανονισμούς και τους λογαριασμούς στην ώρα τους.

Ο κ.Παναγιωτάκης αναφέρθηκε σε σειρά αλλαγών που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα στα νησιά και στο γεγονός ότι ετοιμάζεται πιλοτική εφαρμογή για τη γεωθερμία σε συνεργασία με κρατική εταιρία φίλης χώρας σε δυο νησιά. Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος έχει τη σημασία της κυρίως για τις θερμοκηπιακές μονάδες των νησιών μας αλλά και για τις αρδεύσεις.

-Διαφήμιση-
Delegate

Κατά τ΄ άλλα ο επικεφαλής της ΔΕΗ σημείωσε ότι πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος ως το 2025, νωρίτερα δηλαδή από άλλες χώρες, για τη μείωση της εκπομπής αερίων, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συμβάσεις.  

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ανάγκη εκτός από την μεταφορά ρεύματος και τις δυνατότητες για αποθήκευση να υπάρχει και αυτοπαραγωγή στα νησιά μας, ώστε να μην πλήττονται η αγροτική ανάπτυξη και ο τουρισμός, διότι ακόμη και στην περίπτωση της Αίγινας που είχαμε τρεις ξεχωριστές συνδέσεις, για ηλεκτρικό ρεύμα,  υπήρξε μπλακ άουτ, διότι κατά σύμπτωση και για ξεχωριστούς λόγους χάλασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Άννα Στεργίου