Φ. Αραμπατζή: Ξανά στον αέρα η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών;

Σημαντική μείωση της τάξεως του 12% κατέγραψε η κατανάλωση κρέατος στη Γαλλία μεταξύ 2007 και 2016, όπως αποκαλύπτει μελέτη της Crédoc.

Οι παράγοντες που εξηγούν αυτή την εξέλιξη αφορούν «την αλλαγή του τρόπου ζωής, τις ανησυχίες για την υγεία, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τα ζητήματα καλής μεταχείρισης των ζώων και την αύξηση των τιμών πώλησης των προϊόντων».

Το 2016, μόλις το 1% του γαλλικού πληθυσμού δήλωσε ότι δεν είχε καταναλώσει ούτε ένα γραμμάριο κρέατος μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 0,3% πριν από δέκα χρόνια. «Ο αριθμός αυτός μπορεί να αφορά άτομα τα οποία είναι είτε χορτοφάγοι, είτε περισσότερο ευέλικτοι στις διατροφικές τους συνήθειες», καταλήγουν οι συντάκτες της μελέτης.